Aspire Bootcamp este un eveniment de mix&match skills și aduce la un loc participanți cu abilități tehnice și pe cei care dețin cunoștințe de business.

În cele 4 zile de bootcamp participanților li se creează cadrul în care să își cunoască viitorul cofondator împreună cu care să pună bazele unui nou business. Bootcamp-ul facilitează înțelegerea unor probleme reale din industrii diferite, mărirea echipei și explorarea relațiilor cu potențiali investitori.

Acesta debutează cu o serie de sesiuni referitoare la atitudinea unui antreprenor, filtrarea și prezentarea ideilor de afaceri.

Participanții vor interacționa cu lideri din diverse industrii, pe care îi pot ulterior aborda ca mentori pe parcursul dezvoltării afacerilor lor și cu coaches din partea comunității Aspire, care se pot alătura echipelor sub formă de manageri de proiect. Echipele au la dispoziție două zile să își dezvolte ideile, îndrumate de către organizatori, multipli antreprenori de succes și traineri. Întregul proces are ca scop prezentarea ideilor de afaceri în fața unui juriu format din potențiali investitori, care vor selecta echipele câștigătoare.

Cele mai bune echipe vor intra într-un program de mentorat de 3 luni și vor primi un manager de proiect din partea organizației Aspire, training, oportunități de micro-investiții, precum și acces la toate resursele comunității.

Programul de Pre-Accelerare Aspire contribuie la dezvoltarea zonei de antreprenoriat în regiunea balcanică, prin oferirea unui mediu de dezvoltare și testare a potențialului în piață a ideilor și ajutând la scalarea acestora.

Cei interesați sunt încurajați să aplice până pe data de 1 aprilie, folosind formularul online.

Aspire a fost fondat în anul 2011 de absolvenți români de la universități de top din Statele Unite și Europa, precum Harvard, Princeton, Wharton și Georgetown.

Prima inițiativă de a sprijini comunitatea de antreprenori din Aspire a fost incubatorul Aspire fondat în 2016, care a pornit cu un circuit închis și a avut ca scop dezvoltarea unui produs minim viabil care sa atragă primii clienți în companiile nou înființate.