Pre-acceleratorul #BeAI va fi derulat în întregime online, în perioada 1 octombrie - 8 decembrie. Până la 8 startup-uri cu experiență în IA vor fi selectate să facă parte din acest program complex de 8 săptămâni, ce va fi facilitat de peste 30 de experți multi-disciplinari de top din lume.

Pre-acceleratorul are înscrierile deschise și o poți face aici.

Programul va oferi posibilitatea accesării unei finanțări pre-seed de până la 50.000 de euro de la GapMinder sub formă de notă convertibilă, 3 locuri în programul de accelerare Techcelerator (în seria programată pentru primăvara anului 2021) și diverse alte beneficii, cum ar fi acces la API-uri și aplicații de test puse la dispoziție de partenerul Orange România.

Participarea este gratuită prin aplicarea la apelul deschis pentru startup-uri.

„În prezent, vedem cum tehnologiile IA progresează de la stadiul de tehnologii de laborator la unele cu scop general. Astfel, considerăm că este momentul ideal pentru dezvoltarea competențelor antreprenoriale concomitent cu valorificarea potențialului ridicat al Europei Centrale și de Est pentru a deveni un jucător-cheie în industriile bazate pe IA. Fiind unul dintre primele pre-acceleratoare axate pe IA din regiune, acest program este esențial în a ajuta ecosistemul de IA să se maturizeze și să își valorifice pe deplin potențialul" spune Alexandra Petrus, co-fondator Bucharest.AI.

Bucharest.AI este alături în această călătorie de partenerii: Orange România, GapMinder, Techcelerator, Școala Informală de IT și Smart Everything Everywhere.

Printre cei mai importanți mentori IA cu experiență tehnică în domeniu se numără: experți dezvoltatori Google pentru învățare automată (Machine Learning), profesori IA cu expertiză pe diferite nișe de tehnologii IA, fondatori de startup validați în domeniu, cercetători, experți în Design Thinking, consilieri în tehnologie fiscală și avocați, precum și manageri de inovație de la institute de cercetare, lideri de vânzări pentru produse pe bază de IA, experți MarCom pentru ambalaj IA și consultanți pentru fonduri IA.

Echipa de juriu, formată din executivi cu experiență în domeniu, investitori și fondatori de start-upuri IA, vor nota și evalua echipele ce aplică la program.

„Îi invităm să aplice la pre-accelerator pe toți cei care sunt antreprenori și au un startup ce utilizează IA, precum și pe cei care care nu au pornit încă un startup în domeniu, dar au o idee pe care doresc să o dezvolte sau un produs inovator în curs de realizare sau finalizat și în care doresc să încorporeze IA”, menționează Virgil Ilian, managerul de program al Pre-Acceleratorului #BeAI. Mai multe detalii vor urma la începutul lunii octombrie.

Lansată în 2017, București.AI este prima comunitate din România dedicată dezvoltării ecosistemului de inteligență artificială (IA) de pe piața locală. Bucharest.AI aderă la valorile europene ale ecosistemelor IA și își propune să îmbogățească regiunea cu expertiză și inițiative IA care să vină în beneficiul întregii societăți. Bucharest.AI este membră a comunităților globale de IA și contribuie la modelarea zilei de mâine prin intermediul IA, ajutând profesioniști și practicieni din domeniu să aplice IA în proiectele lor. În prezent comunitatea are peste 2300 de membri.