Fundación MAPFRE este o organizație non-profit care își propune promoveze bunăstarea societății. Aceasta organizează prima ediție a competiției pentru inovare socială, care își propune să sprijine și să promoveze soluții inovatoare care au potențialul de a avea un impact major.

Competiția este organizată în parteneriat cu IE Business School și oferă câte un premiu în valoare de de 30.000 de euro pentru fiecare proiect câștigător din cadrul celor trei categorii ale competiției:

  • Îmbunătățiri în domeniul sănătății digitale (e-Health): pentru proiectele care îmbunătățesc cultura noastră în domeniul sănătății, promovează un comportament sănătos și contribuie la schimbarea obiceiurilor nesănătoase.
  • Inovare în domeniul asigurărilor: sunt premiate ideile legate de noile tehnologii, care asigură accesul și transparența pentru clienți în domeniul asigurări, care îmbunătățesc eficiența furnizorilor de servicii și asigurări, încurajează interesul pentru protecția socială.
  • Mobilitate și siguranță rutieră: vizează soluțiilor tehnologice care pot reduce rata accidentelor, eficientizează fluxul circulației rutiere, reduc nivelurile de contaminare și contribuie la proiectarea unor medii urbane durabile.

Cei interesați de participarea în competiție se pot înscrie până la data de 30 aprilie. Va fi evaluată nu doar capacitatea și experiența aplicanților în dezvoltarea ideii, dar trebuie trimise și rapoarte ale unor programe pilot sau prototipuri, pentru a demonstra că proiectul lor poate da rezultate.

Seminifinaliștii și finaliștii vor putea să își promoveze proiectele pe diferite canale, ceea ce le va aduce vizibilitate și expunere în rândul investitorilor și entităților de finanțare. În plus, ei vor beneficia de suport, sfaturi și vor primi ajutor sub formă de mentorat și coaching, pentru a putea să-și comunice și să-și dezvolte ideile.

Toate costurile de transport și acomodare vor fi acoperite de către organizatorii evenimentului. Proiectele vor fi înscrise aici.