Noul dispozitiv Acer este conceput pentru clienții Acer din segmentul educațional și va fi folosit în sălile de cursuri pentru a extinde și îmbunătăți procesul de învățare a elevilor prin integrarea vitezei, simplității și securității oferite de sistemul de operare Chrome în forma unei tablete.

Elevii își pot vizualiza lucrările și aplicațiile pe ecranul tactil QXGA IPS de 9,7 inch. Afișajul are o rezoluție de 2048 x 1536 la 264 pixeli pe inch, iar dimensiunile tabletei sunt mici: cântărește 550 de grame și are o grosime de 9,98 mm.

Elevii pot folosi camera web HD de 2MP frontală, difuzoarele duale încorporate și microfonul pentru chat prin Google Hangouts. Camera foto posterioară de 5 MP permite elevilor să capteze imagini video și imagini. Dispozitivul este echipat standard cu stylus Wacom EMR. Elevii pot lucra cu exactitate în aplicații interactive, pot desena, schița, lua notițe și capta idei care pot fi împărtășite cu colegii și profesorii lor. Stylusul Wacom EMR poate fi stocat în siguranță în docul dedicat din carcasă. În plus, nu necesită baterie și este rezistent la căderi accidentale.

Acer Chromebook Tab 10 are o durată lungă de viață a bateriei, până la 9 ore - suficient pentru programele 1:1 în care studenții folosesc tableta pe tot parcursul zilei școlare, precum și acasă pentru proiecte suplimentare sau teme. Școlile cu laboratoare dedicate și Wireless Smart Carts pot utiliza Acer Chromebook Tab 10 pe parcursul mai multor zile, în timpul orelor petrecute la școală.

Administratorii IT pot gestiona noua tabletă Acer Chromebook Tab 10 la fel de ușor ca pe oricare alt dispozitiv cu sistem de operare Chrome din campusul lor. Aceștia pot să facă actualizări, să configureze aplicații, precum și să gestioneze extensiile și politicile cu licența Chrome Education.

Tableta Acer Chromebook Tab 10 poate fi utilizată în cadrul oricărei săli de clasă și în laboratoare, deoarece sistemul de operare Chrome acceptă conectarea mai multor utilizatori, oferind elevilor acces rapid la informații, aplicații, proiecte, Gmail și multe altele atunci când se conectează la contul lor unic. Chiar dacă un dispozitiv este pierdut, furat sau deteriorat, elevii nu își vor pierde informațiile. Stocarea în Google Drive păstrează în siguranță fișierele, documentele și fotografiile în Cloud și asigură că versiunea cea mai recentă este întotdeauna disponibilă. În plus, sistemul de operare Chrome este actualizat automat și protejează studenții împotriva amenințărilor online în continuă schimbare, cum ar fi virușii și programele malware.

Acer Chromebook Tab 10 este echipată cu un procesor OP1 care integrează procesoare Cortex-A72 dual-core și quad-core Cortex-A53. De asemenea, include 4GB de memorie RAM și 32GB de stocare. Noua tabletă Acer Chromebook Tab 10 include un port USB 3.1 Type-Gen 1, care poate fi utilizat pentru încărcarea dispozitivului, precum și a altor produse, pentru transfer rapid de date de până la 5 Gbps și pentru conectare la un display HD. Dispune de asemenea de o mufă combo pentru căști/boxe și un cititor de carduri MicroSD.

Acer Chromebook Tab 10 va susține în viitor realitatea augmentată, pentru a permite elevilor să experimenteze noi modalități de a învăța cu Expeditions AR. Expedition AR este tehnologia AR a Google care mapează sala de clasă și plasează obiecte 3D în ea, astfel că materii precum biologia, geografia și astronomia vor fi mult mai ușor de înțeles.

Noua tabletă Acer Chromebook Tab 10 (D651N) va fi disponibilă clienților din segmentul educațional și comercial începând cu luna mai la prețuri de la 329 euro.