Abonează-te pe YouTube
Fii primul care vede review-urile și cele mai interesante noutăți din domeniul tehnologiei și inovației.
Lectură de 3 min
Fii primul care vede review-urile și cele mai interesante noutăți din domeniul tehnologiei și inovației.
Da, facem un giveaway și cu un minim efort din partea voastră, zicem noi, aveți o șansă să-l câștigați pentru voi, pentru o mătușă sau un bunic. Ce faceți cu el decideți voi. Mai multe detalii despre concurs vă dăm la final, după ce vorbim și despre telefon.
Imediat cum îl vei scoate din cutie vei vedea că ai de-a face cu un telefon destul de bling cu spatele sclipicios și cu două camere cu aspect oversized. Realme alege un design trendy în ultima vreme și alături de acest spate cu sclipici avem margini plate pe care Apple, Oppo și alții le folosesc pe telefoanele sale. Pe lateral avem butoanele de volum și butonul de pornire care funcționează și ca scanner de amprentă și face o treabă bună. În partea de sus avem sertarul pentru SIM, unde găsim loc pentru 2 cartele SIM și un card microSD. Mai departe continuăm cu o veste bună și una proastă. Are mufă de căști, dar și un port de încărcare microUSB. Suntem în 2022 și încă se mai lansează telefon cu microUSB? Wow. Spatele și rama sunt din plastic, iar display-ul este protejat de sticlă. Rămân amprente pe spate, însă fiind deschis la culoare nu se văd așa de rău, în schimb modelul negru sau albastru închis mi se pare mai elegant. Oricum, scapi de probleme dacă-i pui o husă.
Display-ul este de 6,5 inci cu o crestătură în formă de lacrimă în partea de sus pentru camera de selfie. Panoul este un IPS LCD și are o luminozitate de 400 de niți și o rezoluție de 700 x 1600 de pixeli. La interior nu o să ai probleme cu luminozitatea, însă afara cu soare puternic s-ar putea să nu vezi totul foarte clar, mai ales pe dark mode. În gaming și pentru vizionat clipuri pe YouTube sau TikTok telefonul este unul competent. Singurul lucru deranjant la ecran este faptul că iconițele par pixelate atunci când sunt grupate, însă efectul dispare când apeși pe grup.
Îmi place că telefonul vine cu Android 12 în cutie, iar interfața aplicată de realme este una curată, fără prea multe brizbrizuri. Asta înseamnă că ai cele mai noi funcții precum abilitatea de a opri microfonul și camera dacă dorești, indiferent de aplicația în care ești, iar experiența de utilizare este una familiară. Din păcate, vine și cu ceva bloatware și aplicații preinstalate precum Amazon, Amazon Music sau Spotify. Din fericire, le poți șterge.
Este pentru prima dată când folosesc un telefon cu un procesor Unisoc, fiind obișnuit doar cu Snapdragon sau MediaTek. Ei bine, acest model are un procesor Unisoc Tiger T612 construit pe un proces de fabricație de 12nm. Clar nu cel mai modern, însă decent cu aplicațiile uzuale. Acesta este ajutat de 4 GB RAM și modelul de față are 128 GB stocare. Ar fi fost bine dacă telefonul avea și acea funcție prin care să reduci spațiul de stocare dar să mai câștigi niște RAM. 4 GB fiind cam puțin în 2022. Nu o să căștige vreun premiu în testele de benchmark, dar în browsing și aplicațiile de zi cu zi se descurcă bine. Poți să urmărești un clip YouTube și să mai ai deschis o fereastră de messenger, fără ca telefonul să se blocheze.
Telefonul are două camere pe spate, dar în realitate vei folosi doar una de 50 MP, deoarece a doua este una pentru detecția profunzimii, care ar trebui să ajute telefonul să facă poze mai bune de tip portret. Și aici telefonul este simplu și la obiect și are doar câteva moduri de fotografiere precum portret, night, video, panoramă, timelapse și un mod de 50 MP. Face poze ok în timpul zilei și HDR-ul face o treabă bună. Destul de bun pentru categoria lui și eficient pentru ce are nevoie persoana care ar cumpăra un astfel de dispozitiv. Există și un mod portret și dacă ai un fundal simplu și nu exagerezi cu blur-ul poți scoate o fotografie decentă. Pe video, telefonul poate filma doar 1080p la 30 fps.
Camera de selfie este de 5 MP f/2.2, cu funcție de HDR și poate filma doar la rezoluție 720p. Ți-o recomand doar pentru apelurile video clasice sau pentru selfie-uri în lumină bună, nu contrejour.
Pentru că telefonul are o baterie mare de 5000 mAh și vine cu un display cu o rezoluție HD și cu o rată de refresh standard de 60 Hz, C33 va avea o autonomie destul de bună de 2 zile, dar aici depinde și cât de des folosești telefonul.
Aceasta a fost prezentarea lui realme C33 și prețul recomandat de vânzare este de 1099 de lei. Un pic cam mare pentru ceea ce oferă, însă vestea bună pentru voi este că-l puteți câștiga. Ca să vă înscrieți trebuie să fiți abonați pe canalul de YouTube start-up.ro și să ne spuneți în comentarii ce vreți să faceți cu telefonul dacă-l câștigați. Perioada de concurs va fi deschisă timp de 2 săptămâni apoi vom extrage la sorți un câștigător și trei rezerve, apoi vom anunța câștigătorul.