Aceasta este prima integrare a unei aplicații locale în cadrul Huawei Wallet, disponibilă la nivel internațional, ce vine în sprijinul utilizatorilor care își doresc să se bucure de beneficiile unui portofel digital, printre care se numără centralizarea cardurilor importante și reducerile exclusive la produsele și serviciile lor preferate.

Huawei Wallet este aplicația care le oferă utilizatorilor posibilitatea de a-și centraliza cardurile de loialitate, cardurile cadou, cupoanele, cardurile de acces și cardurile bancare într-un loc sigur, care poate fi accesat rapid, cu ajutorul telefonului. Aplicația Wallet este preinstalată pe anumite modele de smartphone, iar pe celelalte poate fi descărcată din magazinul HUAWEI AppGallery.

“Ne bucurăm să anunțăm lansarea acestei funcționalități care le oferă utilizatorilor posibilitatea de a se bucura de avantajele exclusive aduse de un portofel digital, pe de o parte, și care, pe de altă parte, le oferă companiilor oportunitatea de a-și cunoaște mai bine clienții, de a interacționa cu ei și de a adapta produsele ținând cont de nevoile acestora.“, este de părere Wang Wei, Country Manager, Huawei Consumer Business Group România.

Pentru a se bucura de funcționalitățile oferite de Huawei Wallet, utilizatorii trebuie să selecteze cardurile de fidelitate pe care le folosesc cel mai des și să le salveze direct din VirtualCards.

În plus față de avantajele pe care integrarea VirtualCards în Huawei Wallet le oferă în prezent, cele două companii anunță extinderea gamei de funcționalități în viitorul apropiat.

„Următorul pas va fi plata prin aplicație la casa de marcat.”, completează Sorin Mitran, CEO VirtualCards. “Era digitală și pandemia globală au început să remodeleze experiența de cumpărare, iar portofelul virtual va sta în centrul achizițiilor la casa de marcat, a serviciilor financiare și nu numai. De aceea, am extins colaborarea cu Huawei, astfel încât experiența utilizatorilor din întreaga lume care descarcă aplicații din HUAWEI AppGallery să fie cât mai prietenoasă și mai utilă.”, completează acesta.

Huawei face eforturi constante pentru a face disponibile pentru utilizatori cele mai importante aplicații. Colaborările strânse cu dezvoltatori locali și globali de renume reprezintă o componentă esențială a acestui demers, iar parteneriatul cu VirtualCards este un exemplu de colaborare de succes, cu rezultate foarte bune.

Aplicația VirtualCards este una dintre printre primele aplicații prezente în magazinul propriu de aplicații al Huawei, HUAWEI AppGallery, încă de la finalul anului 2019. Încă de la listarea în platformă, aplicația s-a bucurat de un interes crescut al utilizatorilor, ceea ce a condus în mod natural la următoarea etapă a acestui parteneriat și anume la procesul de integrare a serviciilor Huawei pentru a îmbunătăți experiența de utilizare.

Astfel, în 2020, aplicația a fost integrată și cu serviciile din portofoliul Huawei Mobile Services, precum înrolare prin Huawei ID, modulul hartă sau Push Notifications. În acest moment, VirtualCards înregistrează peste 120.000 de descărcări pe dispozitivele Huawei și un rating foarte bun, de 4,9 stele.