Compania va prezenta versiunea de producție a SUV-ului Audi e-tron abia pe data de 17 septembrie, când se promite a fi un eveniment grandios la San Francisco.

Volkswagen Group, compania care deține Audi, a prezentat un concept al vehiculului încă acum trei ani, în cadrul International Motor Show, de la Frankfurt. De atunci, producătorul a oferit periodic informații actualizate și indicii privind prețurile, gamele și aspecte ale designului interior, relatează TechCrunch.

Modelul Audi e-tron este produs la Bruxelles, acolo unde compania a reconstruit atelierul de reparații și vopsire și linia de asamblare. De asemenea, Audi și-a înființat propria producție de baterii în interiorul fabricii.

SUV-ul cu cinci locuri va avea o capacitate de încărcare rapidă de până la 150 kilowați. Compania a declarat anterior că vehiculul va avea o baterie de 95 kwh și peste 500 de kilometri autonomie. De atunci, autonomia a fost ajustată la aproximativ 400 de kilometri. Se așteaptă ca SUV-urile să fie puse în vânzare până la finalul acestui an. În plus, compania planifică să lanseze mai mult de 20 de vehicule electrice și mașini plug-in hibride până în 2025.

Foto credit: audiindianapolis.com