Potrivit Financial Times, acțiunile Amazon au ajuns la prețul de 2.050,50 de dolari în cadrul ședinței bursiere de azi, compania reușind astfel să ajungă la o capitalizare bursieră de 1 trilion de dolari.

Retailerul american, una dintre cele mai mari companii mondiale de pe segmentul e-commerce, a reușit să-și adauge pe bursă, într-un singur an, peste 520 de miliarde de dolari.

Anunțul Amazon vine la o lună după ce Apple și-a anunțat propriul record pe bursă, ajungând să valoreze 1.000 de miliarde de dolari.

Să fie Alphabet - părintele Google - următoarea companie care atinge această valoare?

Ca să ne dăm seama de procesul din spatele transformării Amazon într-una dintre cele mai valoroase companii tech și de retail din lume, trebuie să ne uităm la modul în care Jeff Bezos, fondatorul său, a condus business-ul. Recent scriam despre câteva lecții de succes de la Bezos, care, înainte de Amazon să ajungă să fie evaluat la 1.000 de miliarde de dolari, a fost desemnat cel mai bogat om al lumii. Povestea sa de succes a început în 1994, când a lansat Amazon în propriul garaj. Acum, Amazon este, poate, cea mai de succes companie de e-commerce din întreaga lume, poate doar Alibaba lui Jack Ma fiind suficient de puternică pentru a-i sufla în ceafă.