UPDATE - 9 iunie - El Salvador a trecut legea pentru recunoașterea bitcoin ca monedă legală pentru tranzacții. Parlamentul țării din America Centrală a avut o supermajoritate pentru a trece această lege, conform CNBC.


El Salvador vrea să introducă o legislație prin care să adopte bitcoin ca mijloc {{legal[48]}} de plată, alături de dolarul SUA, devenind astfel prima națiune suverană din lume care să recunoască bitcoin ca o monedă autentică, potrivit CNBC.

Președintele El Salvator, Nayib Bukele, a anunțat parteneriatul El Salvador cu compania de portofele digitale, Strike, pentru a construi infrastructura financiară modernă a țării folosind tehnologia bitcoin. Acest anunț a fost făcut în cadrul unei conferințe numite Bitcoin 2021, ce se desfășoară la Miami.

„Săptămâna viitoare voi trimite la congres un proiect de lege care va face din bitcoin o monedă {{legal[48]}}ă”, a spus Bukele. Detaliile despre această implementare nu au fost făcute, însă se pare că El Salvador a format o echipă de specialiști pentru a dezvolta această infrastructură. Partidul New Ideas al lui Bukele are control asupra Adunării Legislative a țării, astfel încât adoptarea proiectului de lege este foarte probabilă.

Jack Mallers, fondatorul platformei de plăți Lightning Network Strike, a spus că această mișcare va ajuta să elibereze puterea și potențialul bitcoin pentru utilizare zilnică într-o rețea deschisă de care să beneficieze persoane, companii și servicii din sectorul public.

„Era o inevitabilitate: prima țară care va face {{legal[48]}} bitcoin-ul”, a spus Adam Back, CEO Blockstream.„Suntem încântați să ajutăm El Salvador în drumul său spre adoptarea standardului Bitcoin”, a spus el.

Aceasta nu este prima mutare a țării în direcția criptomonedelor. În martie, Strike și-a lansat aplicația de plăți mobile acolo și a devenit rapid aplicația descărcată numărul unu din țară.Vom vedea ce se va întâmpla în El Salvator și dacă și alte țări îi vor urma exemplu.