Avi Medical propune o îmbinare între zona offline și cea online, prin intermediul unor clinici care se inspiră din sediul startup-urilor sau a spațiilor de coworking. Practic, Avi Medical vrea să facă sedii moderne pentru clinici, care să ofere și servicii de telemedicină.

Toate clinicile Avi Medical au un sistem de programare online, iar tot istoricul medical poate fi completat de către doctori sau pacienți de acasă, prin intermediul telefoanelor. Integrarea telemedicinei în serviciile Avi Medical permite un mix de offline și online. În funcție de consultație sau nevoi, pacienții pot să intre în dialog cu doctorul prin videocall și nu ia în calcul nevoia de asigurare.

Doctorii din rețeaua Avi Medical sunt angajați, nu funcționează după un model de tip „Uber”, dar pot alege în funcție de programul lor să vină la clinică sau să aibă zile când toate consultațiile sunt făcute digital.

Startup-ul din Munchen este cofondat de românul Vlad Lata și de Christoph Baumeister și Julian Kley în 2020. Anterior, Vlad Lata a fost cofondator al startup-ului german Konux, care digitalizează serviciile căilor ferate din Europa, având contracte cu Căile Ferate Germane.

„Avi Medical este un pionier în ceea ce înseamnă asistența primară. Vrem să îmbunătățim relația doctor-pacient cu ajutorul unor capabilități digitale moderne. Vrem să susținem suportul acordat pacienților”, a spus Vlad Lata.

Investiția anunțată azi de 28,5 milioane de euro a venit de la fondul Heal Capital din Berlin, dar și de la fondul Addition din New York. Avi Medical deschide astfel 3 clinici în Munchen și cu ajutorul finanțării vrea să se extindă în mai multe regiuni din Germania. La investiție au participat și finanțatorii early stage, adică Picus Capital, Vorwerk Ventures, ID Invest, 3VC și Claret Capital Partners, dar și business angels, cum ar fi chiar Daniel Dines, fondator al UiPath.