Primii beneficiari ai tehnologiei dezvoltate de compania lui Musk ar putea fi persoanele care suferă de leziuni ale măduvei spinării, scriu jurnaliștii Business Insider care citează un interviu acordat de Musk celor de la The Wall Street Journal.
Neuralink, companie cofondată de Elon Musk în 2016, dezvoltă un chip care, odată implantat oamenilor, ar avea capacitatea de a înregistra și stimula activitatea cerebrală.
Musk și-ar fi dorit ca testele pe oameni să înceapă până la finalul 2020, iar primele chip-uri Neuralink să fie deja implantate până la finalul anului în curs.
Elon Musk și-a prezentat planurile și a oferit primele detalii despre ceea ce face Neuralink încă din vara lui 2019, după ce, în 2017 anunța, punând capăt unui șir nesfârșit de zvonuri, că strânsese și vreo 27 de milioane de dolari de la investitori pentru a putea lucra nestingherit la acest proiect. La acel moment, echipa Neuralink a ales să facă un test pe porci, înainte de a începe testările pe oameni, pentru că aceste animale au un ADN foarte asemănător cu cel al oamenilor.