Compania din Rusia testează acest serviciu în Innopolis, un orășel construit acum câțiva ani cu scopul de a fi un hub pentru tehnologie și antreprenoriat, anunță ZDNet citând o postare de pe blogul companiei.

Deja 100 de locuitori s-au înscris pentru acest program pilot al Yandex, primele curse cu două astfel de taxiuri autonome (model Toyota Prius) fiind programate până la finalul săptămânii. În acest moment, compania oferă acest serviciu gratuit pentru cei care-l testează, cursele putând fi efectuate între 5 locații standard din oraș.

Yandex făcea primul test public cu mașina sa fără șofer încă de pe la mijlocul lunii februarie, după ce, testase prima oară mașina fără șofer pe la finalul lui 2017 pe străzile pline de ninsoare din Moscova. La testul din februarie a existat un șofer în spatele volanului, dar acesta a lăsat softul mașinii să controleze totul. Mașina testată a fost o Toyota care avea un ecran asemănător mașinilor Tesla.

Serviciul Yandex Taxi este unul de ridesharing tradițional, concurent pentru Uber în regiune, unde altfel Uber operează sub această licență. Mașinile fără șofer sunt următorul pas pentru ridesharing. De altfel, cei de la Toyota au anunțat recent o investiție de o jumătate de miliard de dolari în în programul de mașini autonome al companiei Uber.