Red Hydrogen One este un nou telefon Android ambițios care pretinde a fi primul smarthone cu un ecran complet holografic.

Telefonul are un ecran de 5,7 inci, iar AT&T și Verizon au dezvăluit că vor lansa și așa-numita „rețea Hydrogen”, o platformă de conținut pentru video creată cu camera ”4V” a telefonului. Acesta va avea capacitatea unică de a afișa conținut holografic fără a fi nevoie de ochelari. În teorie, asta înseamnă că vei putea să te uiți în jur, sub ecran și chiar în imaginea ecranului. Telefonul schimbă percepția rezoluției orizontale în 2D, astfel, în loc să te uiți „la imagine”, ești „scufundat” în imagine.

Pe lângă aspectul holografic, cei de la RED spun că telefonul va permite utilizatorilor să poată vizualiza conținutul stereo 3D, precum și în realitate virtuală și realitate augmentată.

Camera foto ar avea capacitatea de a se conecta la camerele de cinematograf high-end ale companiei. De asemenea, se vehiculează că telefonul va oferi un sunet de înaltă calitate. În sistemul de operare este încorporat un algortim propriu al companiei, numit H3O, care transformă sunetul stereo într-un sunet multidimensional, similar cu un sistem de sunet 5.1 la căști.

În partea inferioară, telefonul are o mufă pentru căști, dual SIM, slot MicroSD și un port USB-C. Telefonul se va baza pe procesorul mobil Qualcomm Snapdragon 835. Autonomia este asigurată de o baterie internă de 4500mA. Oficialii companiei anticipează că aceasta va fi folosită pentru camera foto și redarea conținutului.

Potrivit operatorilor de telefonie AT&T și Verizon, telefonul ar putea fi disponibil în această vară. Deși nu se cunosc încă prețurile finale, este sigur că va fi o cifră frumușică. Primele telefoane au fost disponibile la precomandă la începutul acestui an, cu două modele la prețul de 1.295 dolari și 1.595 dolari.

Marques Brownlee, cunoscut ca MKBHD, face recenzii tech și a primit de la RED două prototipuri Hydrogen One - unul cu toate materialele, dimensiunile și aspectul exact pe care și-l doresc să îl aibă telefonul, iar al doilea era cu ecranul holografic funcționabil. Mai jos puteți vedea review-ul integral.