Probabil nu ar fi o exagerare dacă am spune că Elon Musk este cel mai excentric antreprenor al zilelor noastre. Iar dacă altădată ni se părea o nebunie dorința lui de a coloniza planeta Marte sau să deschidă unui serviciu de transport comercial pe Lună, acum este mai aproape ca oricând de viziunea sa, cel puțin cu a doua inițiativă a sa.

SpaceX este compania fondată de Musk prin care antreprenorul și-a propus să facă o călătorie în spațiu la fel de banală ca o plimbare cu CFR-ul, iar acum are și primul pasager înregistrat care urmează să meargă într-o călătorie în jurul Lunii.

Pentru această călătorie, este posibil ca SpaceX să trimită în spațiu noua sa rachetă BFR reutilizabilă, care a fost proiectată pentru a înlocui celelalte rachete ale companiei, Falcon 9, Falcon Heavy și Dragon, aceasta fiind mai accesibilă datorită designului său integrat, transmite TNW.

Încă nu se știe exact când va avea loc această călătorie privată. Potrivit Engadget, aceasta a fost programată inițial pentru acest an, dar este posibil să fie amânată până când nava BFR va fi pregătită să înlocuiască racheta Falcon Heavy cu o capsulă Dragon. SpaceX va face publică identitatea pasagerului pe data de 17 septembrie și a decis să o facă în stil mare, lansând o transmisiune live pe YouTube, care va porni în acea zi, la 21:00 ora României.

În plus, atunci când a fost întrebat despre identitatea pasagerului, Elon Musk a răspuns pe Twitter cu un emoji care ilustra steagul Japoniei, ceea ce ar putea fi un indiciu în acest sens.