Potrivit Business Insider, pentru o casă la cheie, ferestrele, ușile și instalațiile sunt montate, mai apoi, de angajații companiei. Imediat ce sunt gata, casele imprimate sunt complet autonome și mobile, adică nu au nevoie să fie conectate la sisteme de electricitate sau apă. Casa stochează energie solară într-o baterie, distribuind-o către toate gadgeturile pe care le avem și către sistemele de iluminat, iar apa este colectată și filtrată din umiditatea aerului (bineînțeles, dacă doriți puteți aliment chiar voi acest sistem). În același timp, casa are și un sistem independent de canalizare.

Casele realizate de PassivDom pornesc de la 29.900 de dolari (pentru varianta de 36 de metri pătrați) și sunt deja disponibile pentru precomandă în Ucraina și Statele Unite. Compania din Ucraina pune la dispoziție 3 modele de case, însă poate produce și case customizate. De obicei, modele premium vin și cu mobilierul necesar inclus în preț.

Planurile caselor sunt transmise fabricilor cu care PassivDom lucrează în Ucraina și California, iar roboții printează strat cu strat pereții (care au o grosime de 20 de centrimetri), podeaua și acoperișul acestora. Componentele caselor sunt produse din fibră de carbon, poliuretan, rășini, fibre de bazalt și fibră de sticlă. Imediat ce este gata, componentele casei se livrează a doua zi.

Dacă v-ar interesa o astfel de casă, trebuie să aveți în vedere, totuși, faptul că întregul proces poate dura 24 de ore, iar în funcție de design și mărime, ar putea fi nevoie chiar și de o lună întreagă pentru realizarea unei case la cheie.

PassiveDom nu este singura companie care construiește case prin imprimare. Alături de ei mai sunt companii precum Apis Cor (din San Francisco); Dus Architects (cu sediul în Amsterdam), sau Branch Technology (Tennessee).