Samsung a anunțat că procesorul Exynos Auto V9 va fi conectat la sistemul de infotainment modernizat al mașinilor Audi, începâng cu 2021, citează cei de la Engadget. Sistemul de in­fo­tain­ment presupune ges­tio­na­rea in­te­li­gentă a in­for­ma­ți­i­lor, de la sistemele de navigație prin satelit la sistemele avansate de asistență a şoferilor şi pasagerilor, oferind inclusiv servicii de tip divertisment.

Computerul de bord a fost dezvoltat folosind un proces de fabricaţie pe 8 nm, are opt nuclee ARM Cortex-A76 la 2,1 GHz, 3 module grafice ARM Mali G76, patru procesoare audio Hi-Fi premium (DSP). Ca rezultat, Samsung promite caracteristici audio premium, având capacitatea de a reda conținut video pe 6 ecrane. Modulul grafic poate servi simultan mai multe periferice, inclusiv un monitor de bord (CID) și sistem de divertisment pentru locurile din spate (RSE).

În plus, Exynos Auto dispune de o unitate dedicată de procesare neurală (NPU), ce realizează recunoașterea facială, a vocii și a gesturilor.

De asemenea, procesorul Exynos Auto V9 poate prelua funcția unui asistent digital de tip concierge. În timpul călătoriei, acesta folosește tehnologia inteligenției artificiale fiind responsabil de siguranța șoferului și a pasagerilor și oferind, în același timp, servicii personalizate.

Acesta nu este primul pas al producătorului sud-coreean în domeniul industria automotive. Samsung a lansat un fond de 300 de milioane de dolari destinat investițiilor în zona mașinilor autonome și a tehnologiilor conexe.