Am găsit câteva bloguri pe care scriu angajați și parteneri din unele dintre cele mai cunoscute fonduri de venture capital. Aceștia oferă sfaturi pentru fondatorii de startup-uri, informații utile privind potențialul investițional și elementele pe care trebuie să le pregătească un business înainte de a se întâlni cu un investitor, modul în care relaționează investitorii și antreprenorii.

andrewchen.co

Andrew Chen este general partner în cadrul Andreessen Horowitz, una dintre cele mai cunoscute firme de venture capital din întreaga lume. Pe blogul său scrie despre startup-uri și tendințe în tehnologie.

AVC

Este blogul lui Fred Wilson, cofondatorul Union Square Ventures, om de investiții care a susținut companii precum Twitter, Tumblr, Zynga, Etsy. Wilson postează pe blogul său încă din 2003, vorbind despre modalități în care antreprenorii pot crește un startup, oferind, totodată, sfaturi practice de business.

a16z

Dacă vreți să aflați tot ce mișcă în Silicon Valley, care sunt tendințele din tehnologie, din lumea startup-urilor și din lumea investițiilor, e neapărată nevoie să intrați pe blogul Andreessen Horowitz, una dintre cele mai cunoscute și mai mari firme de venture capital din lume, care administrează active de peste 2,7 miliarde de dolari.

Totodată, reprezentanții VC-ului au și un podcast pe care-l puteți asculta în drum spre birou.

Both Sides of the Table

În momentul în care un antreprenor devine om de investiții și decide să își facă un blog, alți antreprenori au numai de câștigat. Mark Suster scrie atât din perspectiva fondatorului de business, cât și din cea a omului de investiții, povestind, de exemplu, despre ce ar trebui să-i trimiți unui investitor înainte de a te întâlni cu el, sau cum să vorbești despre valoarea companiei atunci când ești întrebat de un VC.

David Cohen

David Cohen este co-CEO-ul și fondatorul Techstars, unul dintre cele mai cunoscute și mai bune programe de accelerare din lume. Pe blogul său, Cohen trece peste partea teoretică în ceea ce privește modul în care să construiești o companie, oferind, mai degrabă, sfaturi practice de ajutor pentru operațiunile de zi cu zi dintr-un startup.

Sam Altman

Blogul unuia dintre oamenii cheie ai altui prestigios program de accelerare, Y Combinator, ar trebui să intre pe lista de lectură a oricărui fondator de startup. Sam Altman este președintele Y Combinator și are multe cunoștințe pe care le împărtășește antreprenorilor din toată lumea. Pe lângă temele generale, precum net neutrality, Altman atinge și subiecte de interes pentru fondatorii de business: tendințe, cum pornești o afacere, cum faci angajări/retenția angajaților.

Găsiți mai multe bloguri ale oamenilor din zona de venture capital accesând acest link.