Alături de aceste oganizații, printre care se numără Starburst Aerospace (este principalul partener al programului), Lockheed Martin, Maxar Technologies, Jet Propulsory Laoboratory (NASA), SAIC, Israel Aerospace Industries, Techstars lansează un program de accelerare destinat startup-urilor care dezvoltă produse și servicii pentru industria aerospațială.

Înscrierile în cadrul acestui Space Accelerator au fost deschise pe data de 12 februarie, iar în luna mai vor fi anunțate cele 10 startup-uri care vor avea șansa de a participa în cadrul programului de accelarare (durata programului este de 3 luni).

La final, fiecare dintre cei zece participanți vor primi o investiție în valoare de 120.000 de dolari, având, totodată, ocazia de a lucra cu mentori care au experiență domeniul dezvoltării tehnologiilor pentru industria spațială, precum și cu mentori care-i pot ajuta în clarificarea și realizarea planurilor de afaceri și a strategiilor de dezvoltare.

Totodată, în prima lună a programului de accelerare, fondatorii startup-uilor acceptate vor avea circa 15 întâlniri în fiecare zi cu potențiali parteneri și clienți, scopul organizatorilor fiind ca în decurs de 2 ani să-i ajute să se dezvolte pentru a-și crește singuri afacerile.

După cum spuneam, prima cohortă de startup-uri va începe programul la mijlocul lunii iulie, acesta urmând să se termine în octombrie cu un Demo Day unde vor participa sute de investitori pasionați de domeniu. În următorii 3 ani reprezentanții Techstars și Starburst plănuiesc să repete acest program și să aducă noi cohorte de startup-uri în accelerator.

Trebuie să mai menționăm faptul că, pe lângă investiția în valoare de 120.000 de dolari, startup-urile care vor intra în programul Techstars Starburst Space Accelerator vor primi și credit Amazon Web Services, consultanță legală gratuită, precum și servicii financiare oferite de Silicon Valley Bank.