Prin acest proiect pilot vor fi asigurate servicii gratuite de asistență tehnică în procesul de transformare digitală pentru aproximativ 90 de IMM-uri și întreprinderi mari. Aceste servicii vor fi livrate de 120 “digital enablers” – experți în transformare digitala din întreaga Europă, ce vor fi selectați de membrii consorțiului de proiect.

Companiile din România vor putea afla mai multe detalii despre proiect și se vor putea înscrie pentru a beneficia de serviciile oferite prin Digitalise SME prin intermediul paginii web www.iceberg.ro/digitalisesme

Tot aici se vor putea înscrie și experți români în transformare digitală interesați să asiste companii din alte state membre în procesul de digitalizare. Iceberg implementează acest proiect alături de alte patru hub-uri de inovare digitală din Germania, Spania, Olanda și Republica Cehă sub coordonarea Confederației IMM-urilor Antreprenorii Europeni CEA-PME.

Companiile din România nu se mai află în concurență doar cu alte firme din orașul lor sau de altundeva din țară, ci au tot mai mult competitori pe o piața globală. Pentru a supraviețui dar și pentru a prospera, ele trebuie să înțeleagă și să utilizeze cât mai bine noile tehnologii. Astfel își vor putea digitaliza sau chiar automatiza procesele de business, și vor putea dezvolta noi linii de business prin produse și servicii digitale.

Rezultatele așteptate ale acestui proiect sunt:

  • Dezvoltarea unei platforme de match-making care va reuni atât experți digitali cât și IMM-uri interesate de transformare digitală din întreaga Europă.
  • Preselectarea a 200 de IMM-uri și 120 Digital Enablers pentru etapele pilot și de implementare.
  • Asistență tehnică în transformare digitală pentru 80-90 de IMM-uri.