Scopul programului de incubare este să sprijine afacerile sociale selectate să devină pregătite pentru investiții. Programul de incubare reprezintă o etapă din dezvoltarea unui nou instrument de finanțare pe care fonduri-structurale.ro, Ashoka România, CONDA (Austria), Qoin (Olanda) și Bridge for Billions (Spania) îl creează pentru antreprenorii sociali din România.

Antreprenorii și mentorii selectați vor avea oportunitatea să se implice direct în construcția instrumentului și de a beneficia primii de astfel de investiții.

Programul de incubare se va derula în perioada iunie – octombrie 2021 și va fi derulat prin intermediul platformei online Bridge for Billions.

Se pot înscrie în program antreprenori sociali care:

  • Creează impact în comunitatea locală/ regională/ națională
  • Au validată ideea cu care vor să producă schimbare în comunități (chiar și incipient)
  • Contribuie concret la atingerea unui (sau mai multor) Sustainable Development Goal

Se caută mentori care:

  • Au experiență profesională de cel puțin 5 ani (experiența în finanțarea antreprenoriatului social și/sau ca antreprenor e un plus!)
  • Au disponibilitate pentru ghidarea unei echipe de antreprenori sociali - implicare de 1,5 ore/săptămână în perioada iunie – octombrie 2021

De ce să te înscrii în program?

  • Vei putea contribui la dezvoltarea instrumentului de finanțare nou creat pentru antreprenorii sociali din România
  • Vei putea utiliza o metodologie de mentorat testată și vei utiliza instrumente de incubare online dezvoltate în ultimii 5 ani.

În plus, dacă ești antreprenor social vei putea să îți dezvolți planul de creștere a organizației tale utilizând un set de unelte online validate de Bridge for Billions în programe similare pentru peste 1800 de participanți.

Dacă vei deveni mentor în program vei intra într-o rețea de peste 1200 de mentori voluntari la nivel mondial și vei cunoaște inovatorii social din România

Perioada de înscriere pentru la programul de incubare Bridge for Billions pentru antreprenorii sociali și potențialii mentori din România se încheie la 30 aprilie 2021.

Detalii și înscriere aici.

Programul de incubare este oferit gratuit prin intermediul proiectului SOFIA – Social Finance Alliance for Romania finanțat de Comisia Europeană. Atât participarea în calitate de antreprenor, cât și de mentor este voluntară, neremunerată.