Echipa Modex a lansat un program de recompensare pentru primii 1.000 de programatori care se înscriu în Marketplace-ul Modex și învață se creeze aplicații descentralizate (DApps). Aceștia vor primi câte 1.000 de tokeni pentru înscriere în vederea folosirii instrumentelor de programare din platforma Modex. Mai mult, programatorii care se vor evidenția prin aplicațiile construite vor avea avea ocazia să se alăture echipei de dezvoltare Modex, pentru a crea soluții adaptate pentru clienții din mediul corporate ai companiei.

“Platforma noastră funcționează la nivel global, însă știm că în România avem foarte mulți programatori talentați, așa că în perioada aceasta ne concentrăm atât pe recrutarea de tinere talente la nivel local, cât și pe obținerea de feedback relevant de la cei pentru care am construit aceaste instrumente”, a declarat Alin Iftemi, Chief Technical Officer în cadrul Modex.

„Obiectivul nostru cu Modex Marketplace este să punem la dispoziția pieței infrastructura necesară pentru a integra avantajele oferite de tehnologia blockchain, cu ajutorul unor aplicații care să rezolve probleme din viața reală.”, a adăugat Alin Iftemi.

Inovația din spatele tehnologiei blockchain stă în versatilitatea ei, care îi permite aplicarea în industrii variate, cum ar fi sistemul medical, sistemul de votare, administrarea bazelor de date, domeniul financiar și multe altele. Tehnologia blockchain oferă, de asemenea, avantajul unor tranzacții rapide si transparente fără necesitatea unor intermediari. De exemplu, un contract rulat prin blockchain nu poate fi schimbat de la forma convenită, nu poate fi alterat și nu are nevoie de intermediari pentru punerea lui în aplicare.

Modex este un marketplace pentru aplicații descentralizate (DApps), construit să aducă beneficiile tehnologiei blockchain în viața de zi cu zi, prin conectarea dezvoltatorilor cu potențialii clienți. Modex functionează ca un liant tehnologic între dezvoltatori și beneficiari, oferind un acces mult mai rapid și facil pentru implementarea contractelor inteligente (smart contracts).

Programatorii pot vinde soluții blockchain pe marketplace

Obiectivul Modex este de a furniza la nivel global un portofoliu variat de aplicații care folosesc tehnologia inovatoare blockchain, aducând împreună dezvoltatorii de aplicatii descentralizate (DApps) alături de beneficiarii lor din mediul de business. Într-o lume în care distributed ledger technology – Blockchain – câștigă tot mai mult teren, așteptând implementarea în cât mai multe domenii de activitate, soluțiile oferite de programatori vor putea fi accesate si cumpărate de companii, fără a fi necesare cunoștințe tehnice specifice blockchain-ului.

Dacă dezvoltatorii de aplicații își pot vinde soluțiile prin markeplace-ul Modex, companiile cu diverse domenii de activitate le pot achiziționa direct sau pot comanda dezvoltarea unor aplicații speciale în funcție de nevoi, cu ajutorul noii funcționalități de tip bounty pe care o Modex a lansat-o recent.

Concepută să funcționeze ca un hub pentru aplicații blockchain, Modex Marketplace a pornit de la o echipă de programatori români, și a devenit o companie internațională cu birouri în Londra, București și, începând de anul viitor, în Silicon Valley. Echipa Modex este formată acum din specialiști cu experiență în companii recunoscute precum Oracle, Microsoft, Temenos sau Google.

Foto - Deposit Photos