Bugetul total pentru programul naţional multianual de microindustrializare este același ca anul trecut, adică 74.359.000 lei, dar vor exista numai 165 de beneficiari, față de 295 în 2017. Bugetele pe anii 2019 și 2020 vor fi și ele la fel, iar numărul total de beneficiari pe cei trei ani este de 660.

Programul de microindustrializare 2018 este un program de încurajare şi de stimulare a dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii în sectoare prioritare, implementat de către Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat (MMACA), prin Direcția de Antreprenoriat și Programe pentru IMM (DAPIMM) și Agențiile pentru IMM, Atragere de Investiții și Promovare a Exportului (AIMMAIPE).

Cine se poate înscrie în programul de microindustrializare 2018

Înscrierea în program, solicitarea acordului de principiu pentru finanţare şi completarea planului de afaceri în vederea obţinerii finanţării se fac on-line pe pagina web www.aippimm.ro. ”Data de la care este activă înregistrarea on-line se comunică pe pagina web a instituţiei cu cel putin 5 zile înainte de data începerii procesului de înregistrare propriu zis. Pentru participarea la program fiecare solicitant trebuie să se înregistreze cu user şi parolă. După crearea contului de înscriere aplicaţia va trimite automat pe adresa de e-mail a solicitantului un mesaj şi un link de confirmare. Adresa de e-mail trebuie să aparțină beneficiarului si să se regăsească în toată documentația, aceeaşi adresă va fi folosită pentru toată corespondenţa pe întreaga perioadă de implementare şi monitorizare a programului. După confirmare aplicaţia de înregistrare a planului de afaceri va deveni activă pentru completarea on-line a planului de afaceri şi încărcarea în aplicaţie a documentelor solicitate conform anexei nr. 1 la prezenta procedură”, se arată în documentele încărcate pe site-ul aippimm.ro.

Pot beneficia de prevederile programului de microindustrializare societăţile care se încadrează în categoria întreprinderilor mici sau mijlocii într-una din regiunile de dezvoltare: Nord-Est, Sud-Est, Sud Muntenia, Sud-Vest Oltenia, Vest, Nord-Vest, Centru sau în categoria microîntreprinderilor, întreprinderilor mici sau întreprinderilor mijlocii în regiunea de dezvoltare Bucureşti-Ilfov, care îndeplinesc cumulativ, la data completării planului de afaceri online, mai multe criterii. Toate informațiile sunt disponibile în documentul de mai jos.

Pentru criteriile de înscriere la programul Start-up Nation, accesați acest link.

Proiect Procedura Microindustrializare 2018 by Octavian Palade on Scribd