Unul dintre cele mai discutate programe din ultima vreme, Romania Start-Up Nation a împărțit tot ecosistemul de business din România. După ce mai mulți afaceriști din România au contestat concursul de finanțări gândit de PSD, partidul aflat la guvernare a hotărât să modifice puțin proiectul.

Modificările propriu-zise ale programului au survenit la acordarea punctelor și la introducerea principiului ”Primul venit, primul servit”, însă cu respectarea obținerii punctajului minim de 50 de puncte.

romania start up nation modificari

Și Florin Jianu, fostul minstru al Mediului de Afaceri, Comerțului și Antreprenoriatului, a criticat propunerea celor de la PSD. Acesta a spus că proiectul se transformă într-unul de ajutor social: ”Vorbim de un program de antreprenoriat, nu vorbim de un program social. Am văzut grila trimisă de minister (Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat — n.r.). Dacă s-a stabilit deja prin Ordonanța de Guvern de aprobare a programului (OUG nr. 10/2017 — n.r.) numărul de locuri de muncă, două mai exact, nu mai trebuie să punctezi suplimentar în grilă faptul că, dacă creezi mai multe locuri de muncă, iei un punctaj mai mare”.

”Dacă iei oameni din rândul absolvenților, iar iei puncte suplimentare, dacă iei din categoria șomerilor, iar iei punctaj. Nu este nevoie să punctezi în trei rânduri ajungând la aproximativ 40 de puncte numai locurile de muncă. Mai mult, este o premieră, punctezi ceva ce nu ai — adică dacă asociatul nu a urmat un curs, primește cinci puncte. Este o premieră la nivel global”, a precizat Florin Jianu pentru Agerpres.

Citește și:

România Start-Up Nation – problemele programului după publicarea ghidului pentru aplicanți

Romania Start-Up Nation – criterii de eligibilitate, punctaje și Hotărârea de Guvern. Dezbatere publică până pe 3 martie

România Start-Up Nation – lista codurilor CAEN eligibile în program

Romania Start-Up Nation – ce știm până acum și ce e încă neclar

8 întrebări despre programul România Start-Up Nation – heirupism sau revoluție?

România Start-Up Nation v2.0

Modificări Hotarare Start Up Nation Romania by Claudiu Rapan on Scribd