Startup-uri din domeniul sănătății vor avea ocazia să participe într-un program de antreprenoriat pentru a-și dezvolta afacerea, de la idee la produs ori soluție gata de lansare pe piață. Antreprenorii vor beneficia de îndrumarea unor mentori de business de talie mondială, de oportunități de coaching și networking oferite pe parcursul celor patru faze ale programului de inovare, Wild Card, lansat de EIT Health.

Temele pe care se concentrează ediția din acest an sunt sănătatea mentală și a creierului și biomarkeri digitali care ajută la diagnosticare.

Selecția participanților se va face în luna aprilie a anului viitor, când, în urma unui hackaton de o săptămână, vor fi alese ideile care să meargă în etapa următoare. De asemenea, va exista și un program de accelerare și mentorat, încheiat cu o rundă de pitching.

Programul Wild Card își propune să creeze două companii și să ofere 2 milioane de euro finanțare non-dilutive (fără emisiune de acțiuni), ajutându-le să crească în afaceri comerciale. În ediția de anul trecut au lansate două proiecte care abordau problema rezistenței la antibiotice și utilizarea datelor pentru îmbunătățirea diagnosticării.