Duminica Pierdută este o carte de bandă desenată originală, inspirată de basm și folclor, despre un subiect tot mai comun: burnout-ul. Cartea este opera autorului și ilustratorului român Ileana Surducan, iar de publicarea acesteia se va ocupa Pronoia, studio care se ocupă de publicarea de jocuri sau alte proiecte creative precum board game-ul Zestrea despre care am scris în trecut aici.

Duminica Pierdută spune povestea Ninei, care este în căutarea zilei pierdute, duminica. „Într-o lume plină de magie, cea mai frumoasă zi a săptămânii a dispărut. Legenda spune că a fost furată de o vrăjitoare rea, dar Nina este hotărâtă să o aducă înapoi. ”Duminica pierdută” de Ileana Surducan este o poveste despre echilibrul delicat între muncă și timp liber, spusă prin prisma basmelor din copilăria noastră”.

Pronoia aduce cartea pe Kickstarter pentru a tipări primele ediții pe hârtie, în engleză și română. Duminica Pierdută are 56 de pagini frumos colorate, protejate coperți cartonate.

Suma cerută pe Kickstarter este de 6500 de euro și ar acoperi un print comercial în română și în engleză. „Cartea e gata, noi cerem cât ne trebuie să plătim tipografia - evdident că ne-am bucura mult de tot să strângem mai mult, mal ales că acestă campanie e oarecum un proiect pilot și sperăm să publicăm mai multe benzi desenate în viitor”, spune Laura Bularca, fondatoarea Pronoia.

Cei care vor să susțină proiectul o pot face cu mai multe sume pornind de la 5 euro până la 1000 de euro. Bineînțeles, în schimb pot primi o versiune digitală, versiune tipărită, dar și posibilitatea de a fi importalizat în carte. Cei care aleg această variantă trimit o fotografie și pot avea personajul dorit.

În ceea ce privește vânzările, „Cantitatea minimă de print e de 1000 de bucăți pentru fiecare limbă, iar noi sperăm să depășim vânzările lui Vacanța lui Nor”, spune Laura.

Cartea de bandă desenată ar urma să fie disponibilă din iarna acestui an. „Cartea e gata, o trimitem la print imediat ce se termină campania, s-ar putea să o primim înapoi în toamnă”. Dacă îți place proiectul și vrei să îi susții o poți face pe pagina de Kickstarter.

Pentru a putea urmari acest video te rugam sa accepti plasarea de cookie-uri de marketing. Accepta toate cookie-urile.