Zestrea este un boardgame de 3-6 jucători prin care poți experimenta tradiția românească, aranjezi nunți și supraviețuiești vremurile grele de atunci.

Intri în rolul unui boier, iar scopul este să devii cel mai bogat boier din joc, în timp ce ai grijă de țăranii care muncesc și trăiesc pe pământurile tale. Poți să fii onest și muncitor, dar ești liber să faci și manevre mai puțin cinstite.

Românii caută finanțare pe Kickstarter pentru a putea printa jocul Zestrea. Majoritatea companiilor care pot realiza jocul au nevoie de o comandă de minim 1000 de copii. De aceea, Valiant Game Studio vrea să găsească cel puțin 1000 de oameni interesați în a juca Zestrea. Ei spun că cu cât strâng mai mulți bani cu atâtea mai multe copii vor putea să producă, dar și calitatea materialelor va fi îmbunătățită.

Dacă vrei jocul atunci trebuie să cumperi pachetul Mare Boier/Boiereasă cu 100 de lei, iar asta îți aduce varianta în limba română și wallpaperul digital pentru desktop și telefon. Livrarea estimată este martie 2020. Tot pentru 100 de lei poți achiziționa și varianta în engleză.

Cel mai scump pachet costă 499 de euro sau 2369 de lei și primești wallpaperul, jocul Zestrea într-o limbă (română sau engleză), oportunitatea de a vorbi cu echipa, o cutie de lemn Zestrea, o sacoșă din lână Zestrea, un portret de boier (digital) și propriul tău boier în joc. Dacă vrei să susții proiectul, dar nu te interesează jocul atunci o poți face cu 5 euro sau 20 de lei.

Trebuie să mai știi că poți să testezi Zestrea la Scout House Cluj, Oldschool Cafe tot din Cluj, dar și în Bastard Cafe din Copenhaga.

Până la momentul scrierii acestui articol, românii au strâns 3,513 dolari de la 121 de susținători. Suma cerută este de 12,442 de dolari și echipa mai are 29 de zile timp la dispoziție pentru a atinge acest obiectiv.

Zestrea a pornit a un proiect în cadrul Clujotronic Game Jame 2018. Jocul a fost lăudat pentru umorul său și pentru mecanicile de interacționare. Echipa a obținut locul doi în cadrul concursului. Horațiu Roman și Alex Pațiu sunt designerii jocului, Maria Surducan a creat grafica, iar Laura Bularca se ocupă de PR, marketing și de campania de Kickstarter.

Dacă vrei să susții proiectul atunci intră pe pagina proiectului Zestrea de pe platforma de crowdfunding.