Creativitatea românilor este la cote înalte zilele acestea. După ce au ieșit în stradă de mai bine de o săptămână pentru a protesta față de Guvernul Grindeanu, mulți dintre români și-au vărsat amarul în creativitate pe internet. Am descoperit un site care e practic un newsletter care te anunță să votezi.

VoiVota newsletter proteste liviu dragnea

VoiVota.eu e un proiect foarte simplu. După ce ajungi pe site, intri în căsuțele din partea inferioară și introduci numele tău, adresa de mail și apeși Trimite. În momentul acela site-ul va trimite un email pe adresa introdusă pentru a confirma.

Intri pe mail, dai confirmă și te înscrii pe listă. E practic un newsletter care te anunță să participi la alegeri, atunci când acestea se vor desfășura, cu un reminder înainte și în ziua votului. Momentan s-au înscris 150 de oameni.

Poți citi despre proiectul Ce zice Legea, al celor de la Code4Romania, care vor să facă o aplicație prin care să fii notificat când se modifică legile. 

VoiVota newsletter proteste liviu dragnea

VoiVota.eu e un proiect care are ca scop mobilizarea populației la următoarele alegeri. Scopul proiectului este de a trimite un reminder automat tuturor utilizatorilor pentru a le aduce aminte să meargă la vot și motivele pentru care votul lor contează. Creatorii site-ului promit că datele nu vor fi folosite în alte scopuri.

La ultimele alegeri, organizate pe 11 decembrie 2016, au participat 48,44% din cetățenii cu drept de vot, adică peste 8,8 milioane de oameni. Județul cu cea mai mare prezență a fost Giurgiu, cu peste 63%, iar cea mai mică prezență a fost în București - 33,31%, Timiș (40,87%) și Iași (42,39%).