Proiectul RestartHome va avea două direcţii principale. Pe de o parte, noul birou va oferi consiliere gratuită tuturor persoanelor care îşi doresc să revină la Iaşi pentru a se lansa în antreprenoriat. Prin intermediul unei platforme online şi a unei linii telefonice dedicate, ieşenii din diaspora vor putea solicita şi obţine informaţii cu privire la oportunităţile de afaceri din oraş şi din regiune, date despre gradul de competitivitate din industria în care îşi doresc să activeze şi oportunităţile privind obţinerea unor finanţări nerambursabile.

În acelaşi timp, prin departamentele sale de specialitate, Primăria Municipiului Iaşi va oferi ieşenilor repatriaţi prin antreprenoriat sprijin în parcurgerea aspectelor care ţin de competenţa municipalităţii. Prin parteneriate cu organizaţii profesionale de elită, ambasade, asociaţii ale românilor din diaspora sau instituţii centrale guvernamentale, biroul RestartHome va putea asigura un flux de informaţii coerent, destinat viitorilor antreprenori ieşeni şi le va putea oferi acestora o serie de servicii fără costuri sau la costuri minime în urma unor resurse puse în comun în mod transparent.

A doua componentă a proiectului RestartHome priveşte zona educaţiei în antreprenoriat. RestartHome va contribui prin sesiuni dedicate şi în mod gratuit la dezvoltarea abilităţilor antreprenoriale în rândul persoanelor din diaspora care își doresc să revină în țară pentru a dezvolta propria afacere.

Scopul proiectului RestartHome este acela de a contribui la creșterea numărului de afaceri înființate de persoanele provenite din diaspora, prin dezvoltarea de mecanisme, materiale și instrumente specifice pentru însușirea informațiilor și a abilităților și tehnicilor practice de lucru în rândul viitorilor antreprenori proveniți din diaspora.

„Ca iniţiatori ai proiectului RestartHome, invităm întreg mediul antreprenorial, organizaţiile societăţii civile şi, nu în ultimul rând, autorităţile centrale şi corpurile profesionale de elită să ni se alăture într-un proiect care trebuie asumat de întreaga comunitate şi de care trebuie să beneficiem cu toții. Ţin să mulţumesc atât executivului Primăriei Municipiului Iaşi, cât şi tuturor consilierilor locali, indiferent de culoarea politică, care au votat în unanimitate pentru acceptarea şi implementarea RestartHome. RestartHome trebuie să devină, în mod simbolic, uşa deschisă de întregul oraş ieşenilor plecaţi departe şi pe care ne bazăm pentru a avea în Iaşi un viitor comun prosper.“, declară Mirabela Miron, preşedintele Asociaţiei „O şansă pentru fiecare”.