How To Web a lansat astăzi “Fintech Innovators 2018”, raport realizat cu sprijinul UniCredit Bank şi lansat în cadrul secțiunii Consumer Fintech Revolution de pe scena principală a Conferinței. Raportul include o privire de ansamblu asupra segmentului fintech din Romania și un index de startup-uri prezentate în detaliu. Cele 20 de startup-uri de la Startup Spotlight au fost selectate pe baza reputației pe care o au pe piață și a succesului integrării lor cu produsele bancare deja disponibile.

„Noi percepem segmentul fintech ca pe o oportunitate în primul rând, și am început deja o serie de proiecte în această direcție, atât la nivelul Grupului, cât și în România. Scopul procesului de transformare digitală pe care îl parcurgem este de a crește eficienţa operațiunilor și, mai important de atât, de a îmbunătăți experiența clienților, venind în întâmpinarea nevoilor lor în continuă schimbare. În acest context, suntem încântați să inițiem și să dezvoltăm împreună cu How to Web primul raport care include cele mai importante 20 de companii fintech din România, un raport care să ofere o perspectivă clară asupra ecosistemului fintech local”, spune Răsvan Radu, CEO UniCredit Bank.

Provocările startup-urilor de fintech

Aflate la intersecția dintre tehnologie și serviciile financiare, startup-urile de fintech își folosesc atu-urile în relația de cooperare cu instituțiile financiare clasice: agilitatea și rapiditatea execuției, centrarea pe nevoile clienților care sunt din ce în ce mai orientați către tehnologie și accesibilitate. La rândul lor, în încercarea de a se adapta la aceste noi cerințe din partea utilizatorilor, instituțiile financiare se confruntă cu o serie de provocări, precum necesitatea implementării rapide a produselor bancare, gestionarea inovației și a schimbărilor produse de adoptarea noilor tehnologii și identificarea partenerilor potriviți pentru aceste implementări.

Raportul “Fintech Innovators 2018” este disponibil spre consultare la adresa www.howtoweb.co/future-fintech-stars.

Foto credit: duiwoy / Deposit Photos