Sesiunile ediției de anul acesta sunt Leaders & Trends, Startup Academy, The Growth Machine, Designing Innovation și Better Teams. Printre speakerii care vor fi prezenți la conferință se numără reprezentanți ai Revolut, KPMG, UiPath. Un nume interesant de pe agenda acestei ediții este Chris Wylie, fostul director de cercetare al Cambridge Analytica, compania implicată în scandalul cu Facebook, când adatele personale ale utilizatorilor Facebook au fost exploatate și folosite împotriva cetățenilor obișnuiți.

În cadrul conferinței How to Web se desfășoară și competiția Startup Spotlight, este deschisă startup-urilor tech early stage, cu o vechime maximă de 5 ani și care nu au obținut mai mult de 1 milion de euro în finanțări. Finaliștii Startup Spotlight vor primi peste 1 milion de dolari în beneficii. Iată care sunt cele 20 de startup-uri care își vor prezenta proiectele pe scena evenimentului.

Finaliștii How to Web Startup Spotlight 2018

Antifragile oferă mai multe tipuri de dispozitive de monitorizare care sunt capabile să se asigure că expeditorii au datele de care au nevoie la un preț accesibil, cum ar fi monitorizarea datelor de înregistrare electronice.

ClarK a realizat o pereche de ochelari inteligenți destinați mediului industrial. Aceștia sunt dotați cu o serie de senzori - infraroșii, QR scanner, de gaze - dar și cu o cameră, pentru a ajuta muncitorii de fabrici să-și poată face treaba mai ușor. Povestea lor o citești aici.

Connected Medical Devices e un ecosistem format dintr-un smartwatch, o aplicație de mobil, dar și o asigurare de viață pentru cei care au grijă de bolnavii de Alzheimer. Citește pe start-up.ro un interviu pe larg cu George Georgescu, fondatorul Connected Medical.

Endtest este o platformă care permite utilizatorilo să creeze, să gestioneze și să facă teste automate pentru aplicații web, fără a scrie nicio linie de cod.

Homefresh este o aplicație livrează ingrediente porționate la fix și instrucțiuni simplu de urmat, pentru ca utilizatorii să poată găti acasă rețete rapide.

iFactor este prima piață de tranzacționare online a facturilor la termen din România. Aici, orice IMM activ, indiferent de mărime, are posibilitatea să transforme facturile emise de către clienții săi, cu termene de plată de până la 180 de zile, în numerar, în doar 2 zile.

Instant Factoring este prima platformă online de factoring din România, creată pentru a-i sprijini pe micii antreprenori să-și transforme rapid facturile în lichidități. Mai multe detalii despre startup găsiți aici.

Modex este un marketplace pentru aplicații descentralizate, construit să aducă beneficiile tehnologiei blockchain în viața de zi cu zi, prin conectarea dezvoltatorilor cu potențialii clienți.

Nifty Learning este un soft de programare automatizată pentru departamentele de training corporate.

Pentest Tools este primul serviciu online de evaluare a nivelului de securitate prin penetration testing, unde utilizatorii obțin o listă detaliată a vulnerabilităților pe care le pot repara pentru a face față unui atac cibernetic.

SecurifAI dezvoltă sisteme AI pentru a analiza imagini video în timp real pentru a detecta comportamentul suspect, potențialele atacuri și pentru a transmite alerte în timp util.

Sensix este o soluție de monitorizare a parametrilor ambientali.

Sum&Substance este un dezvoltator de soluții de verificare la distanță. Tehnologia lor permite serviciilor online din întreaga lume să se conformeze cu normele de reglementare, să prevină frauda și să sporească încrederea clienților.

Sypher este startup-ul dezvoltatorilor Sypher Suite, platformă creată să gestioneze eficient implementarea Regulamentului UE de protecție a datelor personale (GDPR). Am scris despre ei pe larg aici.

Talent Browse este o platformă de tip marketplace pentru a găsi angajați. Agențiile de recrutare postează posibilii angajați pe platformă, iar companiile îi selectează pe cei mai interesanți. Citește aici un material mai mare despre românii care îți aduc un IT-ist la ușă ca să-l angajezi.

TPSEngage este un startup care oferă posibilitatea de a livra reclame pe ecranele digitale din oraș, direct din aplicația mobilă sau de pe desktop. Recent, românii de la TPS Engage au reprezentat Orientul Mijlociu la Cannes Lions și au încheiat un parteneriat strategic cu o companie americană.

UiQT implică dezvoltarea unei platforme de rezervări care să înțeleagă preferințele utilizatorilor și oferă sugestii pentru excursii rezervate de persoane cu interese similare, oferind o experiență mai bună și mai plăcută.

Valari este un software de tranzacționare cu criptomonede bazat pe AI, care oferă utilizatorilor un venit pasiv, datorită sistemului său inovator de gestionare a accidentelor și diversificării și segmentării inteligente a portofoliului.

Visage Cloud este o soluție completă de recunoaștere facială și computer vision care poate prelua informații din fotografii și video stream-uri. Am scris despre ei pe larg aici.

weidexexchange este un schimb valutar complet descentralizat, care garantează standardul maxim de securitate, transparență și funcționează conform standardelor open source.