Digitalizare

Potrivit specialiștilor Qualitance, la nivel european vom asista în continuare la o creștere a gradului de digitalizare, după un boost puternic în acest an. Totuși, Statele Unite mențin avansul comparativ cu bătrânul continent.

Internetul banilor

Incidentele de phishing au crescut în acest an cu 220%. Tocmai de aceea, este cazul ca din 2021 să ne așteptăm la noi standarde în ceea ce privește tranzacțiile digitale, în încercarea de a reduce numărul și amploarea incidentelor de acest gen.

Divizii de business digital

În opinia specialiștilor Qualitance în 2021 circa 30% dintre firmele cu business de peste 1 miliard de euro vor avea un produs digital în portofoliu. 20% dintre firme vor ajunge chiar să creeze divizii separate de business digital.

Mai mult AI și automatizare

Am vorbit mult despre inteligență artificială în acest an, alături de chatboți și RPA. Tot mai mult firme, chiar și de dimensiuni mai mici, au găsit avantajele automatizării pentru a elibera echipa de munci repetitive, sau au folosit inteligența artificială pentru a analiza mai ușor și rapid date.

Specialiștii Qualitance sunt de părere că în 2021 peste 30% dintre companii vor investi în folosirea inteligenței artificiale pentru procese precum realizarea bugetelor, recrutare, plăți. În plus, peste 60% din sellerii B2B se vor folosi de AI și automatizare pentru a analiza datele despre clienți și preferințele lor, pentru a le putea oferi cele mai bune recomandări.

Mai multe tendințe în business și tech care vor contura 2021 puteți afla aici.

Qualitance a încheiat anul fiscal 2019 cu cifra de afaceri consolidată la nivel de grup de 51,53 milioane lei. Linia de business de technology innovation a adus venituri totale de 16.92 milioane lei, din care 20% au fost generate de cele două subsidiare - Qualitance Australia și Qualitance US. În decembrie 2019, compania a atras o finanțare de 1.5 milioane de euro în urma unui plasament privat de obligațiuni corporative, care din martie 2020 se tranzacționează la Bursa de Valori București.