RADAR este și o platformă de scouting a proiectelor emergente de artă și tehnologiei dedicată artiștilor contemporani. Această lansare vine ca urmare a potențialului imens al unei nișe în care tehnologia se transformă în mediu artistic de expunere pentru artiștii români și se concentrează pe extinderea ariilor de expresie și experimentare artistică.

Structura proiectului se sprijină pe 9 piloni cu identitate distinctă: Realitate Virtuală, Realitate Augmentată, Inteligență Artificială, Proiecții Video, Instalații Interactive, Game Art, Robotică, Music & Tech, Education & Playground.

“După doi ani de la lansarea One Night Gallery, am avut ocazia să vedem apetitul publicului pentru infuzia tehnologiei în artă. Suntem în punctul în care tehnologia este din ce în ce mai prezentă în arta contemporană și din acest motiv, lansăm RADAR, o platformă ce dă voce tuturor artiștilor contemporani care duc inovația prin tehnologie în toate domeniile conexe artei. Această platformă va fi baza unei noi mișcări în arta contemporană și această infuzie de nou va putea fi împrumutată de zona de tehnologie, de muzică, de branding creativ, astfel încât acest demers să reprezinte punctul 0 al unei noi paradigme în artă” a declarat Mădălina Ivașcu - co-fondator One Night Gallery și RADAR.

Pentru afișul festivalului au fost folosite 35,000 de postere pentru a instrui inteligența artificială, iar posterele generate sunt creații artistice cu trăsături unice și neașteptate. Acest AI a fost dezvoltat in-house și este un GAN (Generative Adversarial Network), un sistem de rețele neuronale care generează artă după analiza prealabilă a unui set vast de imagini.

Unicitatea proiectului derivă din puterea sa de a procesa și de a transforma seturi de date în inovație artistică, prezentă și la RADAR.

Biletele pot fi achiziționate de pe site-ul bilete.ro