Soluția Parking Spotter, dezvoltată de echipa de dezvoltatori români cu vastă experiență și competență în analiză video și cloud computing, reprezentată de Ovidiu Ciurte, Product Owner, a câştigat competiţia internaţională de programare Milestone Community Kickstarter 2017, fiind recompensată cu un premiu în suma de 10.000 de dolari în cash, plus valoarea de 40.000 de dolari în servicii de marketing și software development.

parking spotter san antonio milestone startup

În cadrul acestei experiențe extraordinare echipa Parking Spotter a beneficiat de suportul companiei Helinick, reprezentată în SUA de Mihai Gheorghe și Vlad Crăciunescu.

Inițiativa Parking Spotter, creionată la Cluj în urmă cu mai bine de un an de zile, a coagulat în jurul ei mai mulți dezvoltatori din România. Împreună, aceștia au scris o frumoasă poveste de succes. ”Milestone  Kickstarter Contest 2017 a reprezentat pentru Parking Spotter un câștig, încă din momentul în care am fost selectați printre cei cinci finaliști. Încă de atunci am știut că vom beneficia de expunere și feed-back din partea Comunității Milestone și a liderilor din industrie – ceea ce s-a și întâmplat. Este cel mai important lucru, din punctul meu de vedere.

Cum funcționează Parking Spotter

Ovidiu, susținut de Mihai şi Vlad, au participat la competiţie cu proiectul Parking Spotter - o platformă software inovatoare ce analizează datele provenite de la camerele de supraveghere video amplasate în parcări pentru a transmite informaţii atât şoferilor, cât şi managerilor unor astfel de locaţii.

Astfel, atunci când un şofer intră într-o parcare în care este instalată o asemenea soluţie, va primi prin intermediul unei aplicaţii mobile informaţii legate de locurile de parcare libere aflate în proximitatea utilizatorului, în acel complex.

Aplicaţia va putea fi folosită şi pentru a realiza plata, pentru a comunica live cu managerul parcării sau pentru a găsi maşina personală, la întoarcere. Se elimină astfel cazurile în care trebuie să ne petrecem mult prea multe minute pentru a ne găsi maşina parcată.

parking spotter san antonio milestone startup

În concluzie, aplicaţia va oferi utilizatorilor o experiență completă de parcare, de la identificarea locurilor disponibile, ghidarea șoferilor către cel mai apropiat loc și plata taxei de parcare, dacă este o parcare cu plată, toate într-o singură platformă.

Aplicaţia este, de asemenea, utilă şi managerilor de parcări. Soluţia software permite descărcarea de rapoarte complexe, care cuprind numărul de maşini prezente în parcare, numărul de locuri goale sau cele mai aglomerate sectoare. În plus, se poate realiza o geolocalizare a diferitelor incidente (parcare pe loc interzis, furturi, accidente etc.) din parcare, astfel încât personalul de securitate să poată ajunge rapid la locaţiile respective.

La finalul evenimentului, când am fost premiați cu ”The Milestone Kickstarter 2017”, am primit validarea clară pentru Parking Spotter, că suntem pe drumul cel bun. Dincolo de marea bucurie pe care am simțit-o, acest premiu reprezintă și o mare responsabilitate față de cei care ne-au votat și și-au arătat încrederea în produsul nostru, așa încât vă asigurăm că vom continua să facem din acest produs un succes de piațăt”, a declarat Ovidiu Ciurte, Product Owner Parking Spotter.

Milestone Systems este liderul global al industriei de platforme software deschise pentru management video. Compania a fost fondată în anul 1998 și operează acum ca o companie independentă, fiind parte a grupului Canon. Competiţia Milestone Community Kickstarter 2017 s-a desfășurat în cadrul celei de-a XII-a ediții a Milestone Integration Platform Symposium (MIPS), la San Antonio, Texas, SUA, fiind creată pentru a susţine programatorii din întreaga lume care vor să dezvolte aplicaţii dedicate sistemelor de securitate video.

Astfel, spre deosebire de un senzor tradiţional, care poate să acopere un singur loc de parcare și care necesită o infrastructură nouă, în cazul analizei video cu o singură licenţă de cameră pot fi acoperite 10 sau 20 de locuri de parcare, în funcţie de poziţionarea echipamentului, reutilizând infrastructura CCTV existentă. În plus, camerele Axis au şi rolul de a creşte nivelul de securitate al maşinilor şi bunurilor din ele, printr-o supraveghere permanentă, 24x7.