Huawei a jucat, de asemenea, un rol activ în cercetare și dezvoltare, în toată Europa. Tabloul investițiilor industriale din UE din 2019 a clasat Huawei drept al cincilea cel mai mare investitor în cercetare şi dezvoltare din lume. Oficiul European de Brevete a menționat că Huawei și-a depășit clasamentul pentru cererile de brevete în 2019. „Investițiile în cercetare și dezvoltare - precum cele întreprinse de Huawei - sunt cruciale pentru o creștere generală a capacităților productive în economia europeană”, a declarat Pete Collings, director de Consultanță al Impactului economic în Europa și Orientul Mijlociu la Oxford Economics.

Abraham Liu, Chief Representative Huawei în cadrul instituțiilor UE, a declarat: „În 2019, operațiunile Huawei au generat o contribuție directă de 2,8 miliarde EUR la PIB-ul european, o creștere medie anuală de 11,4% raportată în ultimii cinci ani. În acest an neconvențional, Huawei a asigurat operațiuni de rețea stabile și sigure pentru a ajuta oamenii să lucreze și să învețe online. Huawei a funcționat în Europa de 20 de ani și a lucrat din greu pentru a se integra profund în comunitățile locale pentru a promova dezvoltarea industriei. În viitor vom continua să lucrăm alături de partenerii noștri, pentru ca împreună să depășim noi provocări și să creăm mai multă valoare."

Raportul Oxford Economics a evaluat impactul economic general al Huawei asupra Europei, inclusiv contribuțiile Huawei la PIB-ul european, locurile de muncă și impozite.

Raportul complet poate fi descărcat de aici: