Disponibilă gratuit pentru toate televizoarele Samsung Smart TV din gamele 2015, 2016 şi 2017, EduPedia este prima platformă educațională care aduce pe televizor conținut pentru toate grupele de vârste, de la preșcolari la liceeni şi studenţi. Acest anunţ subliniază angajamentul companiei Samsung România de a se concentra pe soluțiile educaționale interactive şi de a dezvolta conţinut de calitate.
„Proiectul educațional EduPedia a adus în casele utilizatorilor un conţinut de eLearning de calitate, reuşind să schimbe modul în care interacţionăm cu televizorul. Astfel, acesta nu mai reprezintă doar un instrument de divertisment important, ci şi un mijloc de a acumula noi cunoștințe, într-un mod interactiv și atrăgător. Prin noile manuale digitale pentru clasele a III-a, a IV-a și a V-a, modulele Dacobots pentru grădiniță și elevi de gimnaziu, precum și prin conținutul disponibil prin platforma Smart Classroom, ne bucurăm să venim în sprijinul celor care transformă statul în fața televizorului în timp de calitate”, a declarat Victor Armășelu, Director al Diviziei Consumer Electronics, în cadrul Samsung Electronics România.
EduPedia - 6 manuale digitale noi, teste vocaționale, cărți și conținut interactiv nou
Platforma EduPedia dispune de anul acesta de şase noi manualele digitale realizate de către compania de eLearning Ascendia şi autorizate de către Ministerul Educaţiei. Astfel, în acest moment, prin intermediul platformei pot fi accesate manualele EduTeca de Educație Civică pentru clasa a III-a, Limba română pentru clasa a IV-a, manualele de Istorie și Geografie pentru clasa a IV-a și manualele de Sociologie și Tehnologie pentru elevii de clasa a V-a. Dezvoltarea platformei a fost realizată astfel încât conţinutul să poată fi parcurs intuitiv şi rapid, copiii fiind ajutaţi în permanenţă de un profesor virtual, ce îi ghidează pe tot parcursul temelor interactive.
Pentru juniori au fost adăugate două noi module ale Școlii Dacobots: „Secretele Toamnei” și „Magia Iernii”. Au fost adăugate de asemenea mai multe module de istorie, matematică, biologie, limba română și alimentație, teste de personalitate şi vocaţionale şi cartea „Enescu și Hora Razelor de Soare”, scrisă de Cristina Andone.