Startup-ul Abra, lansat în 2014, și-a anunțat sprijinul pentru plățile făcute direct din conturile bancare din Zona Unică de Plăţi în Euro (Single Euro Payment Area, SEPA). Asta înseamnă că utilizatorii din Europa vor putea iniția transferuri directe între băncile europene, fiind încă un pas în sectorul de investiții în criptomonede.

Noua funcționalitate permite utilizatorilor din Europa să alimenteze wallet-ul Abra folosindu-și contul bancar, iar apoi să folosească fondurile pentru a investi în una dintre cele 28 de criptomonede suportate de Abra, scriu cei de la marketwatch.com.

Până acum, portofelul Abra era finanțat prin transferuri bancare în Statele Unite, cu ajutorul cardurilor de credit și debit American Express, Visa și MasterCard din toată lumea. Transferurile bancare europene prin Abra vor fi făcute urmând indicațiile SEPA. Din Zona Unică de Plăţi în Euro fac parte cele 28 de țări membre ale Uniunii Europene, precum și cele 4 țări din Asociația Europeană a Liberului Schimb.

Cum funcționează Abra

Clienții pot adăuga bani în wallet-urile lor folosind conturile bancare sau criptomonede, inclusiv bitcoin, litecoin, dash, ethereum, dogecoin, dintre cele mai cunoscute. Ei pot să cumpere, să stocheze și să investească peste 28 de criptomonede și 50 de monede fiat.

Pentru dezvoltarea noului portofel și schimb de cripto integrat, Abra va construi prima platformă de acest gen care facilitează deținerea de monede fiat și criptomonede prin intermediul unei combinații de contracte inteligente bazate pe bitcoin și litecoin. Datorită platformei de stablecoin, Abra poate adăuga rapid în aplicație criptomonede suplimentare. În plus, consumatorii din toate țările în care este disponibilă aplicația vor putea să investească și în alte clase de active, indiferent de originea acestora. Acest model poate fi extins la acțiuni, obligațiuni sau mărfuri.

Portofelul Abra este unic prin faptul că nu există un custode, iar criptomonedele și cheia portofelului sunt deținute direct de către utilizator. Modelul Abra este în totalitate de tip peer-to-peer, fără ca vreun intermediar să dețină vreodată, să gestioneze sau să atingă fondurile în vreun moment al tranzacției.

Foto credit: artjazz / Deposit Photos