Bolt va transforma cursele efectuate prin intermediul aplicației sale în Europa în călătorii neutre din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon. Această inițiativă este parte a unei strategii de mediu mai extinse a Bolt, denumită Green Plan.
Inițiativa de neutralizare a amprentei de dioxid de carbon presupune o investiție de peste 10 milioane de euro până în 2025.
Această inițiativă va transforma Bolt în cea mai mare platformă de ride-hailing din Europa care se angajează în mod voluntar să neutralizeze amprenta de dioxid de carbon generată de cursele sale.
Bolt va neutraliza amprenta de dioxid de carbon aferentă curselor efectuate în Armenia, Austria, Azerbaijan, Cehia, Croația, Cipru, Estonia, Finlanda, Franța, Georgia, Kazahstan, Lituania, Letonia, Malta, Marea Britanie, Polonia, Portugalia, România, Rusia, Serbia, Slovacia, Suedia, Ucraina și Ungaria.
Obiectivele inițiativei Green Plan privind protecția mediului
- Să reducă amprenta de dioxid de carbon a Bolt în sectorul european de transport cu cel puțin 5 milioane de tone până în 2025.
- Să reducă emisiile de dioxid de carbon la nivel european prin introducerea mai multor tipuri de călătorii prietenoase cu mediul, dintre care pasagerii pot alege, și să reducă amprenta de dioxid de carbon a birourilor Bolt la nivel global în 2020.
- Să creeze orașe mai verzi prin introducerea trotinetelor electrice în mai multe orașe și prin introducerea pentru pasageri a opțiunii de a dona și sprijini diferite inițiative ecologice direct din aplicație.
Bolt a adus încă din toamna trecută trotinetele electrice în Paris, chiar sub denumirea de Bolt (deși la acel moment nu se făcuse procesul de rebranding). La acel moment utilizatorii puteau să închirieze trotinetele cu 0,15 euro / minut, cu minim 1 euro la pornire, aceeași taxă cu a competitorului Bird. În acest moment, scuterele Bolt sunt disponibile și în Riga, Talinn, Madrid.
Responsabilitate pentru soluții de mediu
“Să începem cu faptele – schimbările climatice sunt reale, iar emisiile de gaze cu efect de seră sunt principala cauză a acestora. Astăzi, transportul rutier generează circa 20% din totalul emisiilor de gaze cu efect de seră din Europa. Cum Bolt este parte a acestui ecosistem, trebuie să ne asumăm responsabilitatea de a găsi soluții. Lucrăm permanent pentru a accelera trecerea către vehicule utilizate în comun și în mod eficient – mașini electrice, biciclete, trotinete electrice și alte tipuri de vehicule care încă nu există. Totodată, trebuie să acceptăm că ritmul de tranziție actual nu este suficient de rapid. Așadar, în timp ce ne concentrăm pe reducerea emisiilor de dioxid de carbon prin creșterea numărului de vehicule utilizate în comun și de vehicule electrice în orașele unde operăm, măsurile de reducere a amprentei de carbon au efect imediat și acționează ca un stimulent în interiorul companiei pentru a accelera tranziția”, spune Markus Villig, CEO și fondator al Bolt. Poți citi un interviu pe larg cu Markus Villig aici.
Bolt colaborează cu Natural Capital Partners, furnizor de soluții cu impact pozitiv asupra amprentei de carbon și soluții pentru energie regenerabilă, pentru a-și respecta promisiunea de a-și neutraliza amprenta de dioxid de carbon.
Natural Capital Partners administrează Protocolul ‘The CarbonNeutral’, care oferă afacerilor din întreaga lume garanția că acțiunile lor de reducere a amprentei de dioxid de carbon privind activitățile, operațiunile și produsele lor sunt clare, transparente și la cele mai înalte standarde.
Bolt deservește în acest moment 25 de milioane de clienți din peste 30 de țări la nivel global.
Anul trecut, a devenit prima companie care a introdus serviciile de ride-hailing și închiriere de trotinete electrice într-o singură aplicație, permițând astfel utilizatorilor de servicii de ride-hailing să opteze pentru curse mai rapide și mai prietenoase cu mediul în centrele urbane aglomerate.
Înființată de Markus Villig, Bolt a fost lansată în 2013. Este una dintre platformele de transport care cresc cel mai repede în Europa și Africa, având printre investitori companii precum Daimler, Didi Chuxing, Korelya Capital, dar și pe Taavet Hinrikus, cofondator al TransferWise.