Ediția 2019 se desfășoară între 14 octombrie și 25 noiembrie. Rezultatele acestui program vor fi prezentate în cadrul Demo Day StepFWD pe 25 noiembrie. Dacă vrei să aflii mai multe despre acest program ar trebui să te uiți la interviul video realizat de start-up.ro
StepFWD se adresează antreprenorilor aflați la prima afacere și echipelor la început de drum care vor să își dezvolte ideea sau prototipul la care lucrează. În cadrul ediției 2019 au fost selectate 11 echipe ce sunt la stadii de la idee bine conturată până la MVP.
Echipele finaliste acceptate în programul StepFWD:
Epic Visits - Platforma de rezervare online care găzduiește spații și experiențe tematice și neconvenționale.
Glasskoo - Platformă ce folosește realitatea virtuală pentru testarea perechilor de ochelari.
Hey, Be Well! - Aplicație în care specialiștii îi ajută pe utilizatori să își îmbunătățească stilul de viață prin cursuri.
Hire up - Platforma de recrutare care recompensează recomandările realizate cu succes.
Intuit AI - Platforma ce permite angajaților să folosească inteligența artificială fără să aibă cunoștințe.
JobFlex - Platformă ce propune job-uri flexibile.
Mai vreau! - Platformă pentru rezervare și căutare de activități de relaxare.
Maponia - Aplicație de navigare pentru vehicule de mari dimensiuni cu configurare de trasee de către șoferi.
The Cast List - Platformă de casting all-in-one, care funcționează ca punct de întâlnire pentru actori, regizori și producători.
Vestinda - Aplicație ce propune un mod de învățare și înțelegere a investițiilor pentru mileniali.
Zoom Report - Platformă web pentru explorarea datelor localizate. Economisește timp și ajută utilizatorul să ia decizii în cunoștință de cauză.
Fondatorii vor participa la workshop-uri și sesiuni de mentorat și vor avea acces la o rețea de mentori și profesioniști din ecosistemul local. Vor interacționa cu 47 de mentori pe parcursul celor 6 săptămâni. Participând la program, aceștia vor învăța cum să își valideze presupunerile, să itereze rapid și să identifice pașii pe care trebuie să îi parcurgă pentru a-și lansa produsul pe piață.
Activitățile planificate pentru finaliștii StepFWD sunt workshop-uri dedicate și sesiuni de mentorat susținute de antreprenori și profesioniști în domeniu, oportunități de networking si întâlniri cu potențiali investitori. StepFWD va aborda subiecte relevante pentru antreprenorii la început de drum, printre care se numără Business Model Canvas, dezvoltarea unui produs, vânzări, marketing, analiză de date și metrici de produs, negocierea unei investiții sau aspecte legale care trebuie avute în vedere.
La finalul StepFWD, cele 11 echipe finaliste își vor prezenta afacerea și progresul înregistrat în cadrul Demo Day, un eveniment care va aduce împreună actori importanți din ecosistemul profesioniștilor în tehnologie la nivel local și regional, alături de investitori și fonduri de investiții.
StepFWD este un pre-accelerator de startup-uri tehnice aflate la început de drum cu echipe diverse organizat de Codette și TechHub Bucharest în parteneriat cu Google for Startups și susținut de Ambasada Statelor Unite în România.