Editurile au dat în judecată Bookster pentru că activitatea startup-ului le-ar afecta vânzările, scrie Mediafax. Faptul că unele dintre cele mai noi titluri ajung să fie împrumutate reduce apetitul de achiziții de cărți și un alt motiv de nemulțumire ar fi faptul că Bookster nu cumpără direct de la edituri, ci de la librării.
Editurile nu au dorit să comenteze situația. „Este interesant şi faptul că vânzările editurilor care au chemat în judecată biblioteca publica Bookster şi Ministerul Culturii au crescut constant în ultimii ani, iar profitul acestor edituri s-a majorat cu 750% (media creşterii în cazul celor zece edituri care au dat în judecată Bookster – n.red.) în perioada 2013 – 2018 (de când Biblioteca Publică Bookster a fost lansată), de peste 7 ori mai rapid decât media pieţei de carte, aşa cum rezultă din cifrele financiare raportate“, au declarat reprezentanţii Bookster pentru Mediafax.
De asemenea, oficialii Bookster au mai spus că bibliotecile publice și private există în lume de secole, iar funcționarea acestora este reglementată prin lege.
Bookster a pornit în urmă cu șapte ani și a fost dezvoltat de Alexandra Stroe și Bogdan Georgescu. Compania are clienți mai multe companii și corporații, iar în 2018 a oferit spre împrumut peste 2 milioane de cărți. Bogdan Georgescu a fost și la tabăra Startup Your Life unde a povestit despre aventura sa antreprenorială.