Spre deosebire de zona emoțională, gândirea critică ne poate ajuta să luăm deciziile optime, decizii care sunt în beneficiul nostru pe termen lung.
Într-un studiu despre educație și gândirea critică din 1941, Edward Glaser definea abilitatea de a gândi critic ca implicând ”trei lucruri: disponibilitatea unui individ de a lua în considerare într-un mod atent problemele și subiectele care se încadrează în domeniul experiențelor proprii, cunoașterea metodelor de cercetare și raționament logic și o abilitate în aplicarea acestor metode. Gândirea critică necesită un efort permanent de a examina orice credință sau presupusă formă de cunoaștere în lumina dovezilor care o susțin și a concluziilor ulterioare spre care tinde”.
Odată ce lansează o afacere, orice antreprenor trebuie să știe cum să analizeze corect o problemă antreprenorială și să nu cadă în capcanele propriei gândiri.
Fie că suntem sau nu antreprenori, toți suntem capabili de gândire rațională. Însă, gândirea umană poate fi influențată de diverși factori externi și poate fi părtinitoare.
Gândirea nepotrivită se poate dovedi a fi costisitoare, atât din punct de vedere al banilor, cât și al calității vieții. Excelența în gândire trebuie, însă, cultivată sistematic.
Despre gândirea critică, identificarea presupunerilor false și corectarea lor – elemente vitale în momentul în care porniți la drum cu o afacere – aflați pe larg în cadrul workshop-ului de Critical Thinking de la Startup Elites, tabăra de antreprenoriat pe care o organizăm între 6 și 9 octombrie la Hotel Carmen din Predeal.
Înscrie-te pe site-ul Startup Elites până pe data de 15 septembrie, scrie-ne de ce consideri că meriți să te numeri printre cei 30 de tineri antreprenori pe care-i vom alege să ne însoțească gratuit în tabără și poți afla pe larg informații care te pot ajuta să construiești un business sănătos de la mentorii Startup Elites.