Soluția Genezio permite dezvoltatorilor să nu scrie cod redundant, ci să se bazeze pe o bază de resurse deja disponibilă. De asemenea, aceștia nu trebuie să facă niciun fel de setare de server. două aspecte ce fac procesele de dezvoltare mai lente.
Fondatorii Genezio, Andrei Pitiș, Bogdan Rîpă, Bogdan Vlad și Paula Cionca, s-au reunit convinși de faptul că instrumente precum Copilot și ChatGPT vor ajuta programatorii să scrie cod, iar așteptările lor față de platformele cloud se vor schimba radical.
”Nevoia Genezio a început chiar acum mai mult de un an, când am început să ne gândim la faptul că începuseră să apară deja primele semne de Generative AI și am realizat că domeniul prorgamării se va schimba. Ne-am dat seama că ne pricepem foarte bine la asta, ne-au venit și ideile care să ajute programatorii viitorului să scrie cod mai ușor, să prototipeze mai ușor”, ne-a precizat Andrei Pitiș într-un interviu ce a avut loc după anunțul privind investiția primită de Genezio.
Cofondatorul Genezio adaugă faptul că soluția pe care a dezvoltat-o alături de echipa sa ajută programatorii să prototipeze rapid proiectele la care lucrează, fie că este vorba despre echipe din startup-uri, freelanceri sau din companii mai mari.
”Chiar aș vrea să-i încurajez să încerce Genezio. E foarte bun pentru fast prototyping, nu contează ce stil de backend au acum. E un tool de prototipare foarte bun și invităm orice startup să ne contacteze”, spune Andrei Pitiș, detaliind și planurile de dezvoltare pe termen scurt.
Cui se adresează Genezio
”Suntem în câteva comunități de developeri și avem ca țință startup-urile, freelancerii, și dezvoltatori și din zona de aplicații AI sau Web3 și avem ca țintă și developeri enterprise care pot să facă automatizări folosind Genezio foarte ușor. Suntem pe toate aceste verticale și le validăm, urmând ca în 3-6 luni să mergem pe verticalele care s-au validat cel mai bine”, adaugă reprezentantul Genezio.
Acesta mai spune faptul că soluția Genezio poate fi folosită în mod gratuit pentru prototipare, iar odată ce proiectele utilizatorilor intră în producție, costul mediu ajunge la circa 50 de euro/lună/proiect.
De asemenea, Andrei Pitiș și echipa Genezio mizează pe o extindere globală a business-ului încă de la început.
”Este cu siguranță o soluție globală, utilizatorii noștri sunt și din România, dar nu majoritar din România. Avem ca țintă țările vorbitoare de limbă engleză, SUA, Marea Britanie, Noua Zeelandă. Suntem pe o piață globală și fiind pe o piață în creștere, o piață de developeri în creștere care au nevoie de tool-uri diferite de ceea ce e acum”, menționează Andrei Pitiș.
Ce-l motivează pe Andrei Pitiș să creeze noi startup-uri
Genezio reunește o parte din fosta echipă de conducere de la VectorWatch și Fitbit: antreprenorul în serie Andrei Pitiș în calitate de CEO, Bogdan Rîpă - fost manager UiPath - în calitate de Chief Product Officer și Bogdan Vlad în calitate de Chief Technology Officer, cărora li s-a alăturat Paula Cionca în calitate de Chief Marketing Officer.
Potrivit lui Andrei Pitiș, experiența unei părți din echipa de fondatori este un atu pentru dezvoltarea startup-ului. ”E un atu în măsura în care reușim să aducem alături de noi oameni tineri. Sunt foarte încrezător în această echipă. Toată experiența te învață și te face să înțelegi. Înțelegem paradigmele și asta ne poate ajuta să înțelegem viitorul, dar dacă nu am fi aproape de tineri, și de cei care creează cu adevărat viitorul, nu cred că am fi la fel de relevanți”, afirmă el.
”Îmi place să lucrez și să creez lucruri. Îmi place să creez tehnologie. Investitorii care sunt de succes și pe care-i avem alături de noi sunt niște oameni mult mai calculați, mai echilibrați, oameni care pot să pună cifrele în perspectivă. Eu și cu Bogdan suntem oameni care vrem să creăm lucruri, care vrem să schimbăm mai degrabă paradigma, să creăm haos, decât să creăm ordine. Nu m-am potrivit niciodată doar cu zona de investiții, nu pentru că nu mi-ar fi ieșit, ci pentru că, pentru mine, activitatea de a crea un brand, o firmă, o tehnologie și de a ajunge la clienți este ceea ce mă motivează, ce mă face să mă trezesc de dimineață”, concluzionează cofondatorul Genezio.
Ideea de la care au pornit cei patru cofondatori a fost de a construi o platformă care să ofere o abordare mai simplă codării și implementării, facilitând generarea de cod atât pentru Large Language Models (LLM), cât și pentru front-end și back-end. Acest lucru va reduce timpul de lansare pe piață și costurile pentru cloud.
În ultimele trei luni, mii de dezvoltatori au folosit platforma aflată în versiune beta. Mulți dintre aceștia au raportat reducerea timpului de lansare pe piață a aplicațiilor lor, uneori cu un ordin de mărime.
Genezio a anunțat recent o investiție în valoare de 2 milioane de dolari de la GapMinder, ca investitor principal, alături de Underline Ventures și un grup de angel investors. Este prima investiție anunțată de echipa fondului de investiții românesc după lansarea GapMinder Fund II, un vehicul de investiții cu un capital de 80 de milioane de euro.
Genezio va utiliza suma pentru a implementa strategia de lansare pe piață și pentru a dezvolta funcții pentru companii, în prezent platforma fiind utilizată pentru aplicații web, mobile, blockchain, AI și de automatizare.