În cea de-a 8-a ediție a SCIA, eveniment organizat de Asociația Română pentru Smart City, au fost înscrise peste 60 de proiecte, valoarea lor totală fiind de 2 miliarde de euro, adică 1% din PIB-ul României.

Sebastian Burduja, Ministrul Energiei, și Claudiu Crețu, General Manager, Electrocentrale București (ELCEN), au vorbit despre viitoarele proiecte ce pot pune Bucureștiul pe harta „verde” a orașelor europene alimentate din surse curate. Oficialii sunt de părere că CET-urile din Capitală pot fi puncte importante de implementare a infrastructurii pentru încărcarea autobuzelor și troleibuzelor cu baterii, dat fiind faptul că o parte dintre aceste linii au unul dintre capete în aceste puncte.

Citește mai multe despre planurile ce pot transforma Capitala într-un hub al energiei regenerabile din acest material de pe Green Start-Up.

Hidrogenul va fi și el integrat în strategia de modernizare a CET-urilor ca parte a viziunii europene cu privire la importanța infrastructurii de hidrogen verde în viitorul energetic sustenabil european.

Totodată, reactoarele nucleare de mici dimensiuni și energia geotermală pot fi surse importante pentru energie termică și electrică pentru comunitățile locale, motiv pentru care reprezentanții României colaborează îndeaproape cu oficialii Departamentului pentru Energie al SUA (DOE).