Este prima investiție anunțată de echipa fondului de investiții românesc după lansarea GapMinder Fund II, un vehicul de investiții cu un capital de 80 de milioane de euro. Investiția a fost realizată împreună cu Underline Ventures și un grup de angel investors.

Genezio va utiliza suma pentru a implementa strategia de lansare pe piață și pentru a dezvolta funcții pentru companii, în prezent platforma fiind utilizată pentru aplicații web, mobile, blockchain, AI și de automatizare.

Genezio este cel mai recent pariu antreprenorial al lui Andrei Pitiș, cunoscut pentru Innovation Labs, Vector Watch – achiziționat de Fitbit și ulterior de Google, și pentru Simple Capital.

”Eu nu cred că mă pot opri din antreprenoriat. Îmi place să construiesc tehnologie care să facă viața mai ușoară unor oameni. Îmi place să aduc împreună oameni care să construiască produse care să crească la nivel internațional cu oameni din acest colț de lume”, a precizat Andrei Pitiș în cadrul evenimentului care a anunțat investiția primită de startup.

Genezio reunește o parte din fosta echipă de conducere de la VectorWatch și Fitbit: antreprenorul în serie Andrei Pitiș în calitate de CEO, Bogdan Rîpă - fost manager UiPath - în calitate de Chief Product Officer și Bogdan Vlad în calitate de Chief Technology Officer, cărora li s-a alăturat Paula Cionca în calitate de Chief Marketing Officer.

Genezio și-a propus să creeze un API prin care dezvoltatorii să poată crea aplicații de tip ”serverless”.

Soluția startup-ului permite dezvoltatorilor să nu scrie cod redundant, ci să se bazeze pe o bază de resurse deja disponibilă. De asemenea, aceștia nu trebuie să facă niciun fel de setare de server.

Fondatorii Genezio s-au reunit uniți de convingerea că instrumente precum Copilot și ChatGPT vor ajuta programatorii să scrie cod, iar așteptările lor față de platformele cloud se vor schimba radical. I

deea de la care au pornit cei patru cofondatori a fost de a construi o platformă care să ofere o abordare mai simplă codării și implementării, facilitând generarea de cod atât pentru Large Language Models (LLM), cât și pentru front-end și back-end. Acest lucru va reduce timpul de lansare pe piață și costurile pentru cloud.

O aplicație simplă scrisă și implementată în câteva ore în loc de zile

În ultimele trei luni, mii de dezvoltatori au folosit platforma aflată în versiune beta. Mulți dintre aceștia au raportat reducerea timpului de lansare pe piață a aplicațiilor lor, uneori cu un ordin de mărime.

De asemenea, aceștia au afirmat că durează cinci minute de la început până la crearea primei linii relevante de cod și două minute pentru a-și trece aplicația în producție. Astfel, adăugând timpul necesar pentru a genera codul cu LLM, o aplicație simplă poate fi scrisă și implementată în câteva ore în loc de zile.

"Genezio va salva timp prețios pentru milioanele de dezvoltatori din viitor, ce folosesc Inteligența Artificială. Această platformă robustă pentru dezvoltare, cu un mecanism de apelare type-safe, maximizează productivitatea dezvoltatorilor și reduce semnificativ numărul de bug-uri. Programatorii viitorului vor utiliza LLM-urile pentru a genera cod, în timp ce Genezio se va ocupa de restul - implementare, testare și deployment într-un mod eficient și scalabil”, a declarat Andrei Pitiș, CEO și cofondator Genezio.

Conducerea Genezio se așteaptă să extindă baza de utilizatori prin creșterea investițiilor în marketing pentru a ajunge la mai mulți programatori de pe piețele lor țintă (țările vorbitoare de limba engleză). De asemenea, startup-ul investește în programe de formare a partenerilor furnizori de soluții pentru a contribui la creșterea vânzărilor în companii.

"Genezio funcționează pe baza unei schimbări de paradigmă - produsele și serviciile lor sunt transformatoare în domeniul instrumentelor pentru programatori. Viziunea și tehnologia de ultimă generație ajută dezvoltatorii și companiile să accelereze radical implementarea unor modalități noi și complet automatizate de testare și livrare a propriului cod”, a afirmat Cosmin Ochișor, Partener - Gapminder Ventures.

GapMinder Fund II, un vehicul de investiții cu un capital de 80 de milioane de euro, reprezintă cel mai mare fond de capital de risc cu focus pe piața startup-urilor de tehnologie din România.

Obiectivul fondului este de a dezvolta un portofoliu de 18-22 de companii, concentrându-se pe startup-uri aflate în stadiile Seed și Late Seed. Tichetele initiale vor fi în valoare de până la 2,5 milioane de euro, cu posibilitatea semnificativă de follow-up.

GapMinder Fund II va plasa majoritatea capitalului său în startup-uri lansate în România, Republica Moldova, Serbia, Croația, Slovenia și Bulgaria, de către echipe ambițioase și cu putere de execuție pentru a crea companii globale.