Idea Morph e un startup românesc care a dezvoltat o platformă unde zeci, sute sau chiar mii de oameni pot face brainstorming. Și acest lucru e greu online. Ați intrat vreodată pe un forum?
Morph este instrumentul de brainstorming asincron, ghidat și individual care îți duce ideile mai departe, în loc să te pierzi în zoom-uri interminabile pe table albe. Exercițiile Idea Morph te ghidează prin perspective opuse, cum ar fi cele ale lui Steve Jobs sau Disney, și vin cu propriile declanșatoare în timpul exercițiilor, astfel încât să poți concentra creativitatea echipei tale și să generezi idei mai inovatoare. Funcția de votare a Idea Morph oferă fiecărui membru al echipei o voce. Cu Morph, poți vota ideile care îți plac, anonim.
Până-n momentul de față, startup-ul a atras 300.000 de euro finanțare prin granturi Innovation Norway, are venituri și a lucrat cu Salt Bank pentru lansarea aplicației dedicate neobăncii românești, parte a grupului Banca Transilvania. Acolo au fost 2.300 de utilizatori cu 5.000 de idei care au fost transformate apoi în ceea ce este astăzi aplicația.
O discuție pe larg despre Idea Morph poți descoperi și aici.
Cătălina Bănuleasa a lucrat la ING Bank până în 2016 pentru dezvoltarea aplicației Home Bank. De asemenea, a lucrat la EA Sports pentru dezvoltarea FIFA World Cup 2018, este cofondatoare la Design Thinking Society și fondatoare The School of Design.
Ea a fost invitata lui Mircea Serediuc în episodul 11 al podcastului LaunchPod realizat de Launch România.Discuția din episodul 11 al celui de-al doilea sezon LaunchPod poate fi ascultată în playerul de YouTube de mai sus. Dacă nu vezi playerul, nu uita să dezactivezi AdBlock sau să accepți acele Cookies care permit produselor Google să funcționeze pe site-urile unde sunt integrate.
Launch România oferă suportul necesar tuturor celor care fac parte din comunitate, fie că este vorba de fondator, cercetător, stakeholder, student sau pasionat de tech, cu scopul de a le crește șansele de reușită. Astfel, Launch România democratizează accesul la toate resursele de care ai nevoie pentru a face progres: feedback, expertiză, capital și un sistem de sprijin pe termen lung.
start-up.ro vrea să susțină comunitățile din România care ajută startup-urile să crească. Astfel, vei găsi aici podcast-urile LaunchPod, lansate de către comunitatea Launch România, pentru a afla mai multe direct de la fondatori.
Abonează-te aici la canalul de YouTube Launch pentru a urmări podcast-urile acestea în avanpremieră.
Podcastul LaunchPod dă voce poveștilor din industria de startups din România și este susținut de BCR, în colaborare cu Google România, partenerul fondator fiind How to Web.
Anul acesta, cititorii start-up.ro vor putea descoperi podcasturile LaunchPod pe site în momentul apariției lor, dar și pe cele care au fost deja publicate pentru a întâlni în cadrul discuțiilor specialiștii de care au nevoie companiile lor.
Nu este prima colaborare dintre Launch România și start-up.ro, dar ea vine din dorința comună de a susține startup-urile din România și de a le oferi o voce comună. De asemenea, de a promova comunitatea dincolo de “bula” celor pasionați de tehnologie, înspre cei care aud pentru prima oară de startup-uri, care vor să afle de ce se discută atât de mult de potențialul acestor afaceri.
Podcasturile LaunchPod vor oferi o perspectivă diferită și diversă și completează oferta editorială start-up.ro ce conține știri, interviuri scrise, analize, interviuri video, proiecte editoriale, review-uri și discuții despre inovație. Pentru că uneori cele mai bune întrebări pot fi descoperite tocmai prin diversitatea discuțiilor.
Cum poți urmări activitatea Launch România?
- Abonează-te la canalul de YouTube pentru a afla primul despre activitățile comunității și podcasturile din seria LaunchPod.
- Intră pe site-ul lor oficial aici.
- Aplică pentru a intra în comunitatea Launch România aici.
- Urmărește Launch pe Facebook.
- Dă un follow și pe Instagram.
- Discută cu Launch România pe Linkedin aici.
O modalitate de a urmări acest podcast este și prin capitolele de pe YouTube, astfel:
0:00:00 - Intro
1:57 - Cum a apărut Idea Morph?
4:35 - Cum poți să faci breakthrough?
5:30 - Care a fost provocarea, de fapt?
6:20 - Validarea use case-ului
7:47 - Totul începe de la generarea de idei
12:16 - Ba da, tu ești ăla creativ
19:00 - Framework-ul Disney testat
21:26 - Alte framework-uri testate
23:22 - Cum poți crește vânzările cu Idea Morph?
27:22 - Din vitamină în pain killer
35:50 - Cum arată use case-ul Idea Morph?
44:05 - Când și-a dat seama Cătălina că va merge până-n pânzele albe?
48:48 - O sabie cu 2 tăișuri
52:04 - Ce o motivează pe Cătălina?