Cele mai interesante startup-uri din ultima perioadă vin din zona hardware. În ultimii cinci ani, investițiile în domeniu au crescut de 30 de ori și din e în ce mai puțini investitori sunt reticenți. TechCrunch face o analiză a nevoii de investiții în hardware, care crește mai ales datorită conectivității. Astfel, industria nu mai are margini de profit mici, iar ansamblul hard-soft este mai greu de copiat de către rivali. Pe Tech.co puteți să vă începeți săptămâna cu un articol despre cele mai mari eșecuri ale startup-urilor la nivel mondial, de la Circa, la Zirtual sau GigaOm.
Investiții și fondatori
De ce fondatorii și investitorii ar trebui să nu mai vorbească despre unicorni, ci despre unicadavre, care nu sunt capabili să ducă mai departe o investiție masivă?
Trei motive pentru care startup-urile ar trebui să se ducă după investiții corporate - de la parteneriate strategice, la un networking dezvoltat, totul într-un articol pe VentureBeat.
Rivalii Uber, Lyft, primesc o investiție de la chinezii de la Didi Kuaidi. Alături de ei au investit alți giganți asiatici, cum ar fi Alibaba sau Tencent.
Airbnb achiziționează Vamo, un produs care permite opriri în mai multe orașe și planificarea unor excursii mai complete.
Inspirațional
Ce vor investitorii de la un CEO înainte să se hotărască să susțină o companie. Inc.com are câteva răspunsuri.
MIT deschide două cursuri în premieră, care vor aborda tematica bitcoin, pentru cei care sunt interesați să studieze cum funcționează sistemele acestea economico-tehnologice, scrie Fast Company.
Dacă vrei să te expui oamenilor și să răspunzi întrebărilor într-un Ask me Anything pe Reddit, un proces care-ți poate aduce popularitate, dar și multe întrebări delicate, The Next Web oferă câteva sfaturi.
România
Startup-ul românesc Devicehub.Net, acceptat la Seedcamp, își schimbă strategia și se concentrează pe câteva partneriate cu fabricile.
Infografic
10 moduri prin care poți avea mai multă încredere în tine - un infogrfic de la Entrepreneur.