Clinica din Cluj-Napoca, situată pe Calea Turzii, nr.173, se întinde pe o suprafață utilă de aproximativ 1.200 metri pătrați și integrează 18 cabinete, bloc operator și capacitate pentru terapie intensivă, 2 centre de radiologie dentară, laborator dentar și “Academia Spațială”, un concept dedicat serviciilor pentru copii.

Echipa locală, încă în formare, numără 30 de persoane, dintre care 14 medici și 9 asistente medicale, având profesioniști cu pregătire academică internațională, precum Dr.Bogdan Moldoveanu, lector internațional și unul dintre cei doi medici din România acreditați de Asociația Americană a Endodonților și în top 3 medici certificați de către Societatea Europeană de Endodonție.

”Industria serviciilor medicale și, în special, stomatologia, are nevoie de infrastructură construită performant, care să servească pacientului și să ofere siguranță. Experiența pandemiei ne-a adus în prim plan această realitate și a accentuat mai mult ca oricând că noi, medicii, avem responsabilitatea de a ne întoarce la valori fundamentale, la semenii noștri, investindu-ne resursele pentru a face bine. Avem de respectat o promisiune făcută pacienților noștri - de a le oferi sănătate reală și o experiență excepțională pe tot parcursul vieții. Performanța medicală se măsoară și în ani alături, iar noi avem datoria de a crea o instituție medicală stomatologică sustenabilă pentru mai multe generații.”, declară dr. Ionuț Leahu, CEO și fondator Clinicile Dentare Dr.Leahu.

Serviciile stomatologice vor fi realizate în echipe multidisciplinare care vor acoperi de la tratamente uzuale la proceduri complexe.

Pacienții își vor putea reface întreaga dantură în doar 24 de ore, iar cei care nu au suficient os și pentru care nu mai există altă variantă de a avea dinți ficși, vor putea opta pentru cea mai complexă intervenție stomatologică chirurgicală, implanturile zigomatice.

Pentru aceste servicii stomatologice, pacienții vor avea alternative de plată - prin card de credit, cu 12 sau 18 rate lunare fără dobândă sau prin programul DentalCredit, care asigură un plan de finanțare personalizat direct în clinică.

De asemenea, aceștia vor putea beneficia și de abonamente lunare la un cost redus, începând de la 20 lei, prin aplicația SanoPass, cu programarea și validarea vizitelor medicale prin scanarea unui cod QR, la recepția clinicii.

Acestea facilitează accesul la serviciile de prevenție - profilaxie dentară, radiologie și consultații – extrem de importante în condițiile în care prevenția din domeniu este la un nivel foarte scăzut (potrivit studiului Kantar realizat pe un eșantion reprezentativ la nivel național în ianuarie 2021, peste jumătate dintre români nu merg deloc la medicul stomatolog, iar 30% dintre familiile care au copii în întreținere nu i-au dus niciodată la un control stomatologic și nici nu-și propun să facă acest lucru).

Piața serviciilor stomatologice din Cluj a crescut cu procente importante în fiecare an, situându-se pe locul 2 după București ca cifră cumulată a veniturilor jucătorilor locali din domeniu, la aproximativ 104,6 milioane lei, potrivit Coface România. În topul primelor 1000 de clinici de stomatologie la nivel național, se găsesc peste 50 de companii din Cluj.

Clinicile Dentare Dr. Leahu reprezintă cea mai extinsă rețea din industria de stomatologie din România, cu prezență în unsprezece orașe la nivel național (București, Pitești, Timișoara, Turda, Constanța, Oradea, Iași, Sibiu, Ploiești, Galați și Cluj-Napoca), dar și la Londra, printr-o clinică deschisă în 2020.

Serviciile sunt realizate de către o echipă de 480 de persoane, dintre care 150 de medici și 5 specialiști în anestezie generală. Rețeaua are 139 cabinete dentare și un laborator de tehnică dentară complet digitalizat, extinse pe o suprafață totală de peste 7.200 metri pătrați. Fiecare clinică integrează cel puțin un centru de radiologie dentară digitală.