Abonează-te pe YouTube
Fii primul care vede review-urile și cele mai interesante noutăți din domeniul tehnologiei și inovației.
Vezi în avanpremieră
Cu toate că majoritatea dintre voi vă faceți treburile de pe un laptop, la fel ca și mine, trebuie să recunoaștem un lucru: ecranul unui laptop este, de cele mai multe ori, insuficient. Fie că vorbim despre muncă sau distracție, un monitor separat poate îmbunătăți drastic experiența. ASUS Designo MX32VQ este potrivit pentru ambele activități, dar înainte să vorbim despre specificații, să vorbim despre design.
Design
Monitorul cu diagonală de 31,5 inch se remarcă printr-o curbură accentuată, care dă impresia că display-ul îți îmbrățișează câmpul vizual, dar și prin marginile foarte subțiri. Baza lui nu are doar rol de susținere, dispunând de o sticlă care se luminează în ritmul muzicii sau de setările pe care le faci. Tot pe bază se găsesc și butoane capacitive care pot controla volumul. Este un monitor aspectuos, care ar da bine într-un birou modern, dar și într-o cameră dedicată entertainmentuluil. Porturile sunt ascunse cu ajutorul unor capace din plastic, iar controlul setărilor se face cu ajutorul unui joystick. Pe partea de conectivitate, monitorul vine cu două porturi HDMI, un Display Port, și două porturi Jack, unul pentru input și unul pentru output. Singurul minus pe care l-am putut găsi din punct de vedere al designului a fost imposibilitatea de a monta monitorul pe un suport de tip VESA.
Modelul ASUS Designo arată bine, asta e sigur. Dar să vedem cum stă la capitolul specificații
Specificații ASUS Designo MX32VQ.
Panelul de tip VA are o diagonală de 31,5 inch, iar rezoluția este WQHD, adică 2560x1440, suficientă pentru munca de birou, dar și pentru distracție. Frecvența nativă este de 60Hz, dar monitorul suportă și tehnologia Free Sync, iar valorile obținute sunt cuprinse între 48 și 75Hz. Cu aceste valori, nu putem vorbi despre un monitor pentru gameri hardcore, dar cei care vor un monitor mare, care se vede bine pot opta pentru MX32VQ. Contrastul și luminozitatea sunt foarte bune, la fel și acuratețea culorilor, fiind un monitor mai mult decât decent pentru cei care lucrează în programe pentru editare foto/video. Unghiul de vizualizare de 178 de grade, dar și stratul anti-glare asigură o experiență de vizionare foarte bună din orice unghi și poți viziona liniștit filme dintr-un fotoliu.
Modelul ASUS Designo MX32VQ nu aduce performanțe bune doar pe partea de imagine, ci și pe partea de sunet. Să vedem, deci, care e treaba cu difuzoarele integrate în el.
Sunet
ASUS a integrat tehnologia Sonic Master, adică Harman Kardon, în acest monitor, iar acest lucru se simte. Cele două difuzoare oferă un sunet puternic, bogat atât din punct de vedere al joaselor cât și din punct de vedere al înaltelor. Sistemul e mult mai bun decât difuzoarele de pe orice laptop și poate face concurență chiar și sistemelor dedicate de tip 2.1. Ai și setări, în funcție de activitatea pe care o desfășori, existând moduri pentru muzică, filme și jocuri, dar poți personaliza experiența audio și cu ajutorul unui egalizator.
ASUS Designo MX32VQ nu este un monitor ieftin. Costă circa 3.000 de lei, bani pe care îi dai pentru design și pentru sunet. Din punct de vedere al performanțelor panoului, probabil vei putea găsi monitoare mai bune la acest preț, dar concluzia este că Designo MX32VQ este un monitor pentru ”de toate”, pentru cei care vor un strop de eleganță în birou.