Când a fost ultima dată când ai plecat din casă fără să-ți iei cu tine ochelarii de soare? Dar cheile? Pun pariu că ți s-a întâmplat și să-ți uiți portofelul. Dar când a fost ultima dată când ți-ai uitat acasă telefonul? Exact, asta nu prea se întâmplă - în zilele noastre, să-ți uiți smartphone-ul e ca și cum ți-ai uita capul. Din fericire, îți poți lăsa cu încredere cash-ul în pușculiță și cardurile în holder - acum poți plăti cu telefonul, prin aplicația RaiPay.

În luna mai, Raiffeisen Bank a lansat pentru clienții săi noile aplicații pentru mobile și internet banking. Noul Raiffeisen Smart Mobile e aplicația de mobile banking cu design fresh și prietenos, iar noul Raiffeisen Online e aplicația de internet banking proaspăt lansată. RaiPay vine în completarea acestor două servicii, fiind cea mai nouă aplicație dedicată clienților Raiffeisen.

Prin intermediul RaiPay, utilizatorii de Android pot efectua rapid, ușor și sigur plăți cu smartphone-urile. Aplicația este 100% gratuită și poate fi folosită oriunde în lume, la orice vendor care folosește terminale POS contactless.

Suficient background, haideți să vedem cum arată și cum se configurează aplicația RaiPay.

Configurarea aplicației RaiPay

După ce ai descărcat aplicația, la prima deschidere va trebui să accepți termenii și condițiile și să permiți accesul la ”apeluri”, pentru crearea unui profil securizat RaiPay între telefon, seria SIM și sistemele băncii. După asta, va trebui să alegi o parolă, un PIN digital, pentru securitate. Apoi poți adăuga primul card. Poți face asta prin mai multe metode - poți scrie manual datele de pe cardul tău Raiffeisen sau poți scana cardul direct cu tehnologia NFC. Doar lipești cardul de telefon și informațiile sunt preluate automat. Iar pentru cei îngrijorați privind siguranța banilor lor - nu, nu vă va scana nimeni cardul prin buzunar, în mijloacele de transport în comun sau în magazin. Ca o măsură de securitate, va trebui să introduci manual codul CVV de pe spatele cardului.

După ce cardul este introdus, îl vei activa printr-un cod trimis de bancă prin SMS. În cazul în care ai mai multe carduri de la Raiffeisen Bank, le poți introduce pe toate, fie că sunt de debit sau de credit, de persoană fizică sau de firmă. Acum ești pregătit să faci plăți cu mobilul.

Hai să trecem la treabă - adică la plată. Să vedem cum decurge plata prin RaiPay.

Cum plătești cu smartphone-ul prin RaiPay

După ce ai făcut cumpărăturile, soliciți plata cu cardul și scoți telefonul din buzunar. Dacă suma de plată e mai mică de 100 de lei, doar aprinzi ecranul telefonului și îl apropii de POS. Gata! Plata a fost efectuată. Ca măsură de securitate, pentru plățile mai mari de 100 de lei va trebui să deblochezi smartphone-ul, iar la plățile mai mari de 500 de lei va trebui să introduci parola în aplicație. Spre deosebire de alte aplicații care permit plata cu mobilul, nu va trebui niciodată să introduci PIN-ul în POS, ci totul se face de pe mobil. Suma maximă pe care o poți plăti cu RaiPay într-o singură tranzacție este de 2.000 de lei, dar poți folosi aplicația și pentru plata în rate, dacă ai un card de credit Raiffeissen. Încă o mențiune, legată de securitate - este necesar ca telefonul să fie securizat fie cu pin, amprentă sau recunoaștere facială. Dacă se renunță la securizarea deblocării, aplicația RaiPay nu va mai fi funcțională. Iar pentru cei chibzuiți, merită menționat faptul că poți vedea toate tranzacțiile inițiate în aplicația RaiPay, iar mai multe detalii despre plată găsești în aplicațiile Raiffeisen Smart Mobile și Raiffeisen Online.

Aplicația RaiPay este gratuită și o puteți descărca acum din Google Play. Noi vom reveni cu detalii când vor fi adăugate noi funcționalități.