Lectură de 6 min

Review HONOR Magic4 Pro: E magie-n aparat

Abonează-te pe  
HONOR Magic4 Pro e primul flagship oficial al companiei care s-a rupt din Huawei și care a venit oficial și pe piața din România în urmă cu puțin timp.
Review HONOR Magic4 Pro: E magie-n aparat

Abonează-te pe YouTube

Fii primul care vede review-urile și cele mai interesante noutăți din domeniul tehnologiei și inovației.

Vezi în avanpremieră

HONOR a intrat cu vâlvă pe piața locală - a făcut un eveniment mare, a prezentat o gamă largă de smartphone-uri și deja începem să vedem dispozitivele lor la operatorii locali și în toate magazinele importante de profil.

Și, cu toate că modelele mid-range și entry level vor genera cel mai mare volum de vânzări, știm cu toții că înainte de a vedea cum se comportă un producător pe segmentele inferioare suntem curioși de ce poate să facă pe zona de flagship, de ”navă amiral” cum le place unora să boteze acest segment.

HONOR Magic4 Pro este acel vârf de gamă în cazul României (în alte părți ale lumii se mai găsește și Magic4 Ultimate, dar acela nu va ajunge oficial și aici), iar noi l-am testat pe îndelete pentru a afla exact ce știu cei de la HONOR să facă. Iar în cazul în care ești curios, poți vedea și review-ul nostru pentru HONOR X8, un mid-range echilibrat, decent din toate punctele de vedere.

Dar să revenim la Magic4 Pro și să vorbim despre design.

Design HONOR Magic4 Pro

Designul HONOR Magic4 Pro îți va fi mai mult decât similar pentru că seamănă foarte mult cu cel al HUAWEI Mate 40 Pro. Multe lucruri de la Magic4 Pro seamănă cu lucruri pe care le-am văzut la alte telefoane Huawei și explicația pe care am primit-o a fost următoarea: având în vedere că majoritatea angajaților HONOR sunt angajați plecați de la Huawei, dar și că s-a dorit o dezvoltare cât mai rapidă a dispozitivelor, s-a folosit knowledge-ul existent și resursele la care au avut acces.

Acum, trecând peste acest subiect ”tabu”, să vorbim pe îndelete. Telefonul e superb, făcut din sticlă și metal, cu o cameră principală așezată într-un modul circular, negru, care scoate smartphone-ul în evidență. Pe scurt, din spate arată ca un aparat foto compact din segmentul ultra-premium.

În față ne atrage atenția un ecran splendid, imens, cu toate marginile curbate și contopite în cadrul metalic. Se observă notch-ul dublu din colțul stâng al ecranului și în rest nimic altceva, doar conținutul.

Smartphone-ul are rezistență la apă, se încarcă wireless, dar nu are mufă jack - adică toate semnele unui flagship actual din punct de vedere al construcției și designului.

Display

Din punct de vedere al ecranului, HONOR Magic4 Pro este superb - are un OLED de 6,81 inch cu rezoluție 2848x1312, rată de refresh de 120Hz, certificare HDR10+, dar și IMAX Enhanced, și tot ce ai fi putut sperat de la un astfel de display.

E un ecran perfect pentru jocuri, filme, multimedia - tot ce e rapid, colorat și imersiv din punct de vedere vizual se va vedea excelent pe acest dispozitiv, dar îți vei putea face și treaba pe el (mailuri, redactare documente etc.) mulțumită rezoluției ridicate, a vizibilității excelente și a luminozității crescute.

Altceva nu știu ce pot spune aici - sticla ce protejează display-ul nu e Gorilla Glass, ci e de la SCHOTT, o companie competitoare, și este o sticlă de tip ”alumino-silicat”. Nu i-am testat rezistența, dar șanse foarte mari să reziste excelent.

Concluzia aici? Probabil cel mai frumos ecran pe care l-am văzut la un telefon, în special pentru urmărit filme și seriale pe platformele de streaming.

Specificații, performanțe și autonomie

Sub carcasă, sub display, HONOR Magic4 Pro aduce tot ce te-ai aștepta de la un vârf de gamă în 2022 - nici mai mult, cu siguranță nu mai puțin. Are un procesor Snapdragon 8 Gen 1, 8GB memorie RAM, 256GB spațiu de stocare și o baterie de 4600 mAh.

Acum să luăm pe rând - performanțele sunt excelente, nu aveau cum să fie altfel. Telefonul duce orice, dar suferă de aceeași ”boală” ca și restul dispozitivelor cu Snap 8 Gen 1 - se supraîncălzește destul de tare, destul de repede când vine vorba despre sarcinile ceva mai intense. ”It is what it is”, cum ar zice americanii. Majoritatea timpului nu vei observa, dar dacă vrei să ”turezi” telefonul acesta în jocuri care pot rula doar pe o astfel de configurație, încălzirea va fi sesizabilă.

La partea de autonomie, lucrurile stau mai mult decât decent. Modul automat în ceea ce privește rata de refresh a ecranului e benefic aici, la fel și celelalte optimizări ce țin de AI pe care cei de la HONOR le-au implementat. Bateria ține o zi și jumătate pentru cei ce nu sunt ”heavy users”, o zi pentru cei ce i-au pus gând rău. Vestea bună e că se încarcă extraordinar de repede - încărcarea rapidă la 100W duce telefonul de la 0 la 100% în numai 30 de minute, la 50% în numai 15 minute. Cred că am ajuns în punctul în care ne putem bucura mai degrabă de rata de încărcare a unui smartphone decât de dimensiunea bateriei lui, iar HONOR Magic4 Pro livrează din acest punct de vedere.

Camere HONOR Magic4 Pro

La capitolul camere strălucește cu adevărat Magic4 Pro. E, la origini, un cameraphone, un instrument dedicat în primul rând creativilor, celor care merg pe zicala ”cea mai bună cameră e aia pe care o ai la tine”, dar care vor să se asigure că e una cu adevărat bună.

Eliminăm din start camera de selfie - e foarte bună, chiar și la lumină scăzută. Portretele ies excelent mulțumită senzorului ToF frontal (de unde și notch-ul dublu). E cel mai bun telefon pentru selfie-uri? Greu de zis, nici nu știu dacă e o ”categorie” căutată de suficient de multă lume. Camera în sine este de 12MP cu F/2.4, dar senzorul o ajută mult, la fel și AI-ul ce o asistă. Filmează 4K la 30 de cadre pe secundă și se descurcă decent.

Apoi, avem modulul camerei principale, format din următoarele: o cameră de 50MP cu F/1.8 și lentile wide, o cameră de 50MP cu F/2.2 și lentilă ultrawide și o cameră de 64MP cu F/3.5 cu lentilă telefoto de tip periscop. Acum să vedem și cum se descurcă toate acestea.

HONOR Magic4 Pro nu este cel mai bun smartphone pentru fotografie, dar e în topul celor testate de mine. Fiind utilizator de HUAWEI P40 Pro (și, anterior, de P30 Pro, P20 Pro și tot așa) aveam așteptări mari în privința lui Magic4 Pro, având în vedere că Magic4 Ultimate e locul #1 în Dx0Mark. Magic4 Pro nu a dezamăgit, dar au fost unele aspecte pe care le-am simțit cu potențial de a fi îmbunătățite.

În primul rând, trebuie menționat faptul că atât camera principală cât și cea ultrawide pot fi folosite pentru rezultate excelente în orice condiție de lumină. Cea ultrawide nu oferă rezultate chiar la fel de bune ca cea wide, dar pozele făcute noaptea sunt mai mult decât folosibile, iar cele făcute la lumină puternică îți taie răsuflarea. Camera de zoom nu se descurcă la fel de bine în lumină mai scăzută, dar zoom-ul optic de 3,5X arată ca de DSLR în lumină bună, oferind o perspectivă aparte.

Există și un senzor ToF, pe lângă cei deja enumerați, care garantează potrete incredibil de bune în majoritatea condițiilor de lumină, un plus excelent din punctul meu de vedere.

Ce am observat și m-a deranjat a fost faptul că unele poze pot ieși mișcate în anumite condiții de lumină, sau în alte cazuri HDR-ul e ori insesizabil ori pare artificial. Culorile nu au cea mai mare precizie tot timpul, dar per total HONOR Magic4 Pro e un companion magic pentru fotografie.

Pe partea de video am fost surprins de rezultate, pentru că unele cadre te lasă fără suflare. Magic4 Pro este primul smartphone cu certificare IMAX pe partea de filmare, iar HDR-ul se vede excelent. Stabilizarea e foarte bună și, în opinia Magic4 Pro e în top 3 cele mai bune telefoane pentru video. Filmează 4K la 60 de cadre pe secundă, la o profunzime de 10 bits și în format Log pentru rezultate ce îi vor mulțumi și pe profesioniști. Telefonul pune la dispoziție și opțiuni de editare avansate pentru colorizarea clipurilor video și permite și captura în timpul filmării de fotografii la rezoluție mare. E magie.

Preț și concluzie

HONOR Magic4 Pro costă aproximativ 5.500 de lei. Principalul său competitor este Vivo X80 Pro care aduce ceva mai mult RAM, un procesor care se încinge mai puțin și o cameră poate un pic mai bună. Dar Magic4 Pro reușește să adune toată experiența pe care cei de la Huawei au construit-o în toți acești ani și să o reambaleze într-un device familiar, cu toate specificațiile la zi, cu servicii Google și cu suflet premium.

Abonează-te pe  

Citeste mai departe:
mai multe despre:

Pe aceeasi tema: