În cadrul evenimentului SelectUSA au avut loc mai multe sesiuni de pitching împărțite pe categorii precum cleanTech, ecommerce sau retail tech. Salarium și Credit Sky au susținut pitch-uri la categoria fintech, iar Cyscale la categoria Cybersecurity.

La categoria fintech, LOQR din Portugalia a fost declarată câștigătoare, iar ocupantele locurilor doi și trei au fost Salarium și Unfrauded. La a doua categorie la care am avut participanți, cea de cybersecurity, startup-ul Cyscale, pornit din Cluj, a primit locul trei la SelectUSA. Lydsec Digital Technology Co din Taiwan a primit locul întâi, iar Flexxon Holdings Private Limited din Singapore a luat locul doi.

Startup-urile au avut la dispoziție patru minute pentru a prezenta ce fac, ce problemă rezolvă, cum și ce au nevoie pentru a continua. După ce s-au scurs cele patru minute, antreprenorii au primit întrebări de la jurați, apoi au notat felul în care s-au descurcat, iar în ultima zi a evenimentului de la Washington au fost anunțați câștigătorii.

Fiind un eveniment internațional, antreprenorii români au recunoscut că au avut puține emoții, dar cu toate acestea toți au fost încrezători în prezentările făcute. După fiecare pitch, am vorbit cu fiecare în parte despre această experiență, însă am intrat în detalii și despre planuri, expansiune sau ce ar face dacă ar primi o finanțare de 5 milioane de dolari.

Vă invit să urmăriți clipul video atașat acestui articol pentru a afla mai multe despre Salarium, Credit Sky și Cyscale.

Mai multe businessuri de tehnologie din cadrul InnovX-BCR au participat la cel mai important eveniment dedicat investițiilor străine directe din Statele Unite: SelectUSA Investment Summit. Cele șapte companii fac parte din toate grupele acceleratorului InnovX-BCR 2020-2021 și au o cifră de afaceri sau finanțare atrasă între 50.000 de euro și peste 1 milion de euro și au fost selectate în funcție de rezultatele avute în ultimii doi ani – atragerea de finanțări, parteneriate și evoluție cifra de afaceri.

Reprezentanții Cyscale, Smarthuts, Salarium, MOCAPP, Credit Sky (Invoice Cash), Kinderpedia, Headlight Solutions au fost prezenți la summitul SelectUSA